Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Hvorfor netværk?

Som leder er du alene om mange beslutninger. Via Lederforeningen har du til gengæld mulighed for at opnå nye relationer, hvor andre ledere kan virke som sparringspartnere og give feedback.

Her er fem gode argumenter for, at du skal prioritere at styrke og bruge dit netværk.

Brug for eksempel dit ledernetværk til:

# 1. INSPIRATION TIL DIN LEDELSE

Hvordan griber vi de forskellige situationer som ledere. Vend dine egne erfaringer med andre ledere og sug til dig af andres erfaringer og oplevelser.

Dit netværk behøver ikke kun foregå via Lederforeningen. Rigtig mange tror, at de slet ikke har et netværk, Men alle har et, der kan aktiveres. Reflektér og brainstorm med dig selv og tænk på alle de personer, du kender fra studiet, arbejde, træning, vennekreds, frivilligt arbejde, foreninger osv.

Dine netværkskontakter kan være gode sparringspartnere. Sug gode råd til dig, mens I udveksler erfaringer.

# 2. FÅ NY VIDEN SAMMEN

Mange gange er det lettere at invitere folk udefra til at give et lille oplæg, når I inviterer som samlet netværk. Oplæg med ny viden får i øvrigt også hurtigere ægte værdi, når I sammen kan sætte de nye pointer i relief i forhold til jeres egne erfaringer.

# 3. DET FORTROLIGE RUM

Især de svære situationer kan være rare efterfølgende at få fulgt op med en fortrolig snak med kolleger, der kan sætte sig ind i lederens rolle – og også selv har lignende erfaringer. For at netværket kan skabe dette fortrolige rum, hvor man tør snakke også om de lidt svære situationer, er det vigtigt, at I laver en aftale for, hvordan jeres netværk skal fungere. At I for eksempel ikke refererer jeres snakke offentligt. Mange netværk kræver dog lidt tid, inden I når så langt.

# 4. EVALUÉR DIN EGEN LEDELSE

Netværket er en oplagt mulighed for, at du også i en mere uformel form kan evaluere din egen ledelse. Andres erfaring sætter også tanker i gang om egen ledelsesstil. I kan også hjælpe hinanden til at evaluere mere formelt sammen i netværket. For eksempel ved at have et fast punkt om de gode oplevelser eller om de største udfordringer siden sidste netværksmøde. Et netværk kan få rigtig god værdi, når I kommer ind på hinanden og opnår hinandens fortrolighed.

# 5. HOLD HINANDEN FAST

Netværket kan blive en god motor for dine egne beslutninger. Ved at dele personlige mål og målsætninger kan I også blive hinandens mentale støtter og fungere som hinandens coaches. Hvordan lykkedes hver af jer at holde fat i målsætningen? Hvornår blev det svært? Hvad skal der til for at komme det sidste stykke? Osv.

Læs mere om at blive bedre leder gennem sparring HER