Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Lederliv

På denne side samler vi inspiration til, hvordan du kan inspirere dit eget lederliv som ledende sygeplejerske.

medlemssnak

Lad dig inspirere i din ledelse

Få et indblik i en række værktøjer til dig som leder. Vi har samlet lidt materiale, der kan sætte gang i tankerne. Hvordan skaber man for eksempel motivation? Og hvordan spotter du stress?

Gå på opdagelse i en række værktøjer, der alle handler om at styrke din ledelse og dig som leder. Læs mere her!

emblem_lederforeningen

Styrk din lederkarriere

Brug Lederforeningens karriereunivers og sæt fokus på din egen personlige karriere 

Anne Sofie Kragelund-2

Oversygeplejerske: Den unge generation har brug for, at man ser dem på en anderledes måde.

Anne Sofie Kragelund mærker som leder tydeligt især yngre generationers krav til, at både arbejdsliv og privatliv skal harmonere, og der skal tages større hensyn i vagtplanen end for få år siden.

emblem_lederforeningen

Brug dit medlemskab i Lederforeningen...

Du får en række unikke fordele, tilbud og rabatter via dit medlemskab, som forhåbentlig er medvirkende til, at dit lederliv bliver inspirerende og gerne også lidt lettere.

Vi har samlet et par af fordelene. De er ikke rangordnet - og der er også flere...

Kender du alle fordelene

Billede Af Anmeldelsesblanket Tilpasset

Overenskomster

Overenskomster, der sikrer udgangspunktet for dine løn- og arbejdsvilkår som ledende sygeplejerske . Dansk Sygeplejeråd og Lederforeningen har eneret på forhandling i forbindelse med overenskomsterne for ledende sygeplejersker indenfor sundhedsområdet. Og så kender vi samtidig sundhedsområdet indgående. Det giver dig den bedste platform.

fyld-ledertr

Ledelseskonsulent

Du har din egen personlige ledelseskonsulent, der kender sundhedsområdet og dine arbejdsopgaver indefra og derfor kan vejlede dig i for eksempel spørgsmål om løn, dine arbejdsvilkår som leder, uddannelse mm.

lederipadlille

Tilbud om lønsparring

Vi tilbyder forberedelse af din årlige lønforhandling via Lederforeningen. Både via indblik i lønstrukturer for dit område, hjælp til den praktiske planlægning af lønsamtalen og via personlig lønsparring.

...der er flere fordele!

Ledelsesmagasinet Forkant - særsektion FOKUS

Inspiration til din ledelse

Ti gange årligt modtager du særligt ledelsesmagasin, "Magasinet Forkant", målrettet til ledere indenfor sundhedsområdet - med reportager, interviews og debatstof om ledelse og sundhed. Ligesom du også modtager fagbladet "Sygeplejersken". Samlet giver det rigtig god indsigt i udviklingen og de aktuelle debatter. Du får derudover også løbende tilsendt nyhedsbreve med fokus på ledelse og andre aktuelle tilbud.

politik (1)

Indflydelse på sundhedspolitikken

Lederforeningens medlemmer deltager aktivt i arbejdet med at udvikle sundhedsindsatsen - og vi er med at skabe de bedste arbejdsforhold for både ledere og ansatte. Du har mulighed for at påvirke foreningens valgte bestyrelse og foreningens politik - og du kan også foreslå konkrete arrangementer.

medlemssnak

Ledelsesarrangementer

Vi inviterer til lokale ledelsesarrangementer, målrettede kurser for eksempel i at forhandle løn, virtuelle arrangementer som "Ledertimen" hvor vi vender aktuelle emner - og også større konferencer på tværs af landet, hvor der er fokus på lederens mere overordnede rolle og ledelsen af hele sundhedsindsatsen.

...og flere!

netværk

Leder-netværk

Vi medvirker til, at de ledende sygeplejersker udveksler erfaringer via netværk. der er flere netværk rundt om i landet. Og Lederforeningen har desuden op mod 30 ledernetværk via leder-tr-ordningen, hvor vi mødes og snakker om vores lederliv.

mentor (1)

Mulighed for mentorforløb

Hvis du har brug for at vende en situation, udfordring eller på anden måde brug for at snakke "dybere" med en anden erfaren kollega, der også kender sundhedsområdet indefra – så kan du få et mentorforløb via Lederforeningens mentorkorps. Et mentorforløb er gratis og løber typisk over 3-6 måneder, hvor du afholder tre møder med en lederkollega.

sammenhold

Fokus på nye ledere

Dine vilkår som leder er meget anderledes end almindelige sygeplejerskers især mht. arbejdstid. Lederforeningen tilbyder gratis introduktionskurser til livet som leder, "NyLeder". Her vender vi om nogle af de situationer, du kan komme ud for som leder, og hvordan man kan tackle dem. Vi gennemgår også løn og andre vilkår i forbindelse med lederjobbet, mulighed for ledersparring mm.

Dit medlemskab giver også mulighed for rabatter

Rabat på forsikringer

Som medlem i Lederforeningen kan du købe private forsikringer hos Bauta Forsikring. Bauta Forsikring er en del af LB Forsikring - og flere forsikringer er blevet kåret ”Bedst i Test” af Forbrugerrådet Tænk Penge. Du kan også få bedre rente på din bankkonto, hvis du vælger at udnytte din mulighed i Lån & Spar Bank. Du har mulighed for at få en lønkonto med 5% i rente via Lån & Spar.

Feriehuse

Mulighed for ferie i billige ferieboliger. 41 fritidsboliger tilbyder smukke rammer omkring din næste ferie eller blot en weekend væk fra hverdagen.

Tilbud om lønsikring

Via DSA tilbyder vi en af landets billigste lønsikringer. En lønsikring kan sikre dig op til 80 % af din nuværende løn, hvis du bliver ledig.