Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Ledende sygeplejersker i Syddanmark får trepartsmidler

Der er ekstra lønløft på vej til medarbejdere og en række ledere inden for bl.a. psykiatrien, akutområdet og det medicinske område i Region Syddanmark. Pengene kommer fra den nationale trepartsaftale og skal være med til at løse udfordringer med at fastholde medarbejdere og ledere - og rekruttere nye på en række strategiske områder. I de øvrige regioner er Lederforeningen også i forhandlinger om fordelingen af trepartsmidler.

Publiceret: 

2. juli 2024

Senest opdateret: 

2. juli 2024

Af:

Thomas Garlov

thg@dsr.dk

Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd har deltaget i forhandlingerne og roser, at ledende sygeplejersker også får del i midlerne fra trepartsaftalen til Region Syddanmark.

”Det er et vigtigt signal om, at også de ledende sygeplejersker er vigtige og værd at prioritere og fastholde for at sikre et velfungerende sundhedsområde. Ofte har lederen jo netop en nøglerolle i at sikre, at personalet fungerer optimalt og at der er et godt arbejdsmiljø til gavn for både medarbejdere og borgere og patienter, ” siger Irene Hesselberg, der har deltaget i forhandlingerne på vegne af de ledende sygeplejersker.

Den nationale trepartsaftale afsatte 31 mio. kr. til lokale lønforhandlinger i Region Syddanmark.

Regionen har nu indgået aftaler med 11 faglige organisationer, herunder med Lederforeningen, om hvordan pengene skal fordeles. Aftalen omfatter derfor også til en række oversygeplejersker.

Ifølge trepartsaftalen skal lønløftet bruges inden for psykiatriområdet, akutområdet, yderområder eller det medicinske område. Det er områder, der bl.a. oplever udfordringer med rekruttering og fastholdelse.

”Det har været vigtigt for os, at de ledende sygeplejersker også blev omfattet. Både for at signalere, at ”alle på holdet” er en del af indsatsen. Og desuden for vise de ledende sygeplejersker, at vores indsats også påskønnes,” lyder det fra Lederforeningens forkvinde.

I Region Syddanmark har man bl.a. valgt at bruge midlerne til at udvide den såkaldte ”Januarpakke” fra 2022, så flere medarbejdere nu får mulighed for funktionstillæg. Og ligeledes en række oversygeplejersker.

Med trepartsaftalen følger også engangsmidler til regionen på 25 mio. kr. i både 2024 og 2025. De bliver forhandlet på de enkelte sygehuse, så midlerne kan bruges på lokale behov inden for de rammer, der er fastlagt i trepartsaftalen.

I de øvrige regioner er Lederforeningen også i forhandlinger om fordelingen af trepartsmidlerne.

Lederforeningen håber, at signalet fra Region Syddanmark kan inspirere, så de ledende sygeplejersker også omfattes i kommende aftaler.

Læs mere om aftalen mellem Region Syddanmark og 11 faglige organisationer i pressemeddelelse fra Region Syddanmark her!

Se aftalepapiret fra Region Syddanmark, som Lederforeningen har underskrevet HER!