Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Misbrug

Afhængighed er en kronisk, neurologisk sygdom, som nogle mennesker er mere disponerede for end andre. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du selv eller en af dine kolleger har udviklet et misbrug.

Søg økonomisk støtte

Hvis en medarbejder eller en leder har et medicin- eller alkoholproblem påvirker det hele arbejdspladsen og dermed også arbejdsmiljøet. Derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet.

Medlemmer af DSR kan via Solidaritetsfonden søge om økonomisk støtte til dækning af udgifter i forbindelse med behandling af misbrug.

Se kriterierne og find ansøgningsskemaet her

Få sparring i A-kassen

Din Sundhedsfaglige A-kasse har sine egen misbrugskonsulenter, som du altid er velkommen til at kontakte, hvis du har brug for sparring om misbrug.

Misbrugskonsulenterne fungerer som sparringspartnere ud fra princippet om hjælp-til-selvhjælp. Hvad enten du er pårørende, kollega eller selv af den ene eller anden årsag er havnet i et misbrugsproblem, så kontakt os for en snak om, hvilke muligheder du har, og hvilke tilbud der kunne være brugbare i lige netop din situation.

Læs om DSA's tilbud her

Solidaritetsfonden
Dansk Sygeplejeråd har en fond, der hedder Solidaritetsfonden. Den støtter medlemmer, der er i en sårbar situation, bl.a. i forbindelse med misbrug. Læs mere her.