Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Arbejdsmiljø

En god arbejdsplads og et godt arbejdsliv forudsætter et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

Sygeplejerske med hånd på ældre patient.

Et godt arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø er sikkert og sundt for dig og dine kolleger - det har også betydning for borgere og patienter. For et godt arbejdsmiljø betyder, at du har tid til at arbejde fagligt forsvarligt. Her finder du inspiration til at løse udfordringer i arbejdet. 

Få råd om psykiske arbejdsmiljøproblemer

Det psykiske arbejdsmiljø har stor betydning for, hvordan du trives i dit job. Der er hjælp at hente, hvis du oplever et problem. Læs mere her.

Få råd om fysiske arbejdsmiljøproblemer

Læs om de problemer med det fysiske arbejdsmiljø, du kan komme ud for som sygeplejerske og se, hvordan du kan få hjælp.

Få hjælp hos AMiR, TR eller din leder

Oplever du et problem, kan du gå til din leder eller til arbejdspladsens arbejdsmiljørepræsentant, AMiR, som du er med til at vælge sammen med dine kolleger.

Det er ikke altid en sygeplejerske, der er AMiR. Det kan være en kollega fra en anden faggruppe, men din AMiR repræsenterer alle faggrupper på arbejdspladsen.

Du kan også gå til din tillidsrepræsentant, TR, som også arbejder for at sikre dine rettigheder. TR og AMiR taler løbende sammen og samarbejder med ledelsen om at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

58194495

Foto:

Søren Svendsen

Arbejdsmiljørepræsentant, AMiR

Interesserer du dig for det psykiske- og fysiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads? Så kan rollen som arbejdsmiljørepræsentant, AMiR, være noget for dig. Læs mere om rollen her.

Arbejdspladsvurdering, APV

Lovpligtige arbejdspladsvurderinger

Alle arbejdspladser skal udarbejde APV for både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, og APV´en skal revideres mindst hvert tredje år.

Arbejdspladsvurdring
Fysisk APV

Her kan du læse, hvordan reglerne er om fysisk arbejdspladsvurdring, APV, på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Arbejdstilsynets APV-værktøj
Psykisk APV

Her kan du læse, hvordan en arbejdspladsvurdering af det psykiske arbejdsmiljø foregår hos Arbedsmiljøweb.

Det psykiske arbejdsmiljø
56531797

Foto:

Søren Svendsen

Værnemidler

Her kan du læse om retningslinjer for værnemidler og finde information om arbejdsgivers ansvar for sikkerheden på arbejdet. Du kan også læse om, hvordan du kan få hjælp.

59574820

Foto:

Søren Svendsen

Arbejdsmiljøundersøgelser, SATH

DSR undersøger med nogle års mellemrum, hvordan sygeplejersker oplever deres arbejdsmiljø i spørgeskemaundersøgelser med titlen "Sygeplejerskers Arbejdsmiljø Trivsel og Helbred, SATH". Se resultater af undersøgelserne på denne side.