Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

OK24:

DSR sender forhandlingsresultat til urafstemning

DSR’s kongresdelegerede har på en ekstraordinær kongres anbefalet OK24-resultatet for det regionale og kommunale område, og forslaget sendes nu til urafstemning blandt medlemmerne.

Publiceret: 

21. marts 2024

Senest opdateret: 

22. marts 2024

Af:

Lotte Dahlmann

ldh@dsr.dk
62178493

Torsdag deltog 133 af Dansk Sygeplejeråds 155 kongresmedlemmer til en ekstraordinær kongres for at tage stilling til forhandlingsresultatet af overenskomstforhandlingerne ved OK24 for sygeplejersker på det regionale og kommunale område.

Kongressen tiltrådte Hovedbestyrelsens indstilling om at sende forhandlingsresultatet til urafstemning, hvor medlemmerne nu skal tage endelig stilling.

Forkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg, siger:

”Jeg er glad for kongressens opbakning til forhandlingsresultatet. Da vi i efteråret spurgte medlemmerne om deres forventninger til forhandlingerne, var svaret: Løn! Det tog vi med til forhandlingerne, og jeg synes vi har opnået nogle gode aftaler. Jeg er samtidig meget ydmyg overfor, hvordan medlemmerne tager imod dem.”

Urafstemningen åbner 2. april og medlemmerne kan frem stemme til d. 14. april.

Om den kommende urafstemning siger Dorthe Boe Danbjørg:

”Jeg håber, at rigtig mange medlemmer vil gå ind og stemme, det er vigtigt for vores medlemsdemokrati. Jeg håber også, at debatten fortsætter og at kongresdelegerede vil deltage aktivt. For selvom vi har landet et godt resultat, så er vi ikke i mål. Det er ingen hemmelighed, at det har været rigtig svært, at regeringen med treparten ikke ville løfte lønnen for alle sygeplejersker. Samtidig er jeg glad for, at mange på kongressen har tilkendegivet, at de glæder sig over det, vi har opnået. Nu skal vi arbejde videre og bruge resultaterne til at løfte flere.”