Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Grete Christensen stopper som formand i Dansk Sygeplejeråd

Grete Christensen har besluttet at stoppe i Dansk Sygeplejeråd med udgangen af september. Det sker efter 25 år i spidsen for sygeplejerskerne, heraf 14 år som formand.

Publiceret: 

23. juni 2023

Senest opdateret: 

23. juni 2023

Af:

Mai Brandi Ludvigsen

mlu@dsr.dk
Grete Christensen OK21

Med udgangen af september 2023 slutter et kvart århundrede i spidsen for Dansk Sygeplejeråd for Grete Christensen. Hvis der findes et rigtigt tidspunkt, er det nu, og beslutningen er taget med stor kærlighed til den forening, hun giver videre:

”Jeg er omgivet af tusindvis af engagerede og dygtige medlemmer, som gennem alle årene har holdt liv og ild i mig. Jeg er stolt sygeplejerske, og jeg har hver dag forsøgt at finde løsninger på alle vores udfordringer. Nu kan jeg mærke, at det er tid til, at der sker noget andet. Jeg tror på, at det vil betyde noget for samspillet med vores samarbejdspartnere og arbejdsgivere. Og jeg tænker efterhånden, at det er det eneste, vi ikke har prøvet, så måske er det det, der skal til.”

Grete Christensen har blandt andet stået forrest i ikke mindre end fire konflikter i 1995, 1999, 2008 og 2021. Derudover har der været flere andre overenskomstforhandlinger, ligesom der er sikret en masse forbedringer på blandt andet uddannelsesområdet. Senest har Grete Christensen været med til at lægge sporene til at finde løsninger på sygeplejerskernes lønefterslæb i de kommende trepartsforhandlinger og ved OK24.

Der er sket mange landvindinger, men der er også store kampe tilbage. Det bliver med en ny forperson i spidsen. Ud over at, Grete Christensen mener, at det er bedst for Dansk Sygeplejeråd, er beslutningen om at stoppe også båret af et personligt ønske.

”På mandag er det 25 år siden, at jeg blev valgt som 1.næstformand i DSR. Det har været naturligt at gøre min situation op og kigge mig selv i spejlet. Det handler om at være troværdig og ærlig, og jeg kan mærke, at jeg ind i mellem ikke har den energi, som der skal til, og så er det tid til at lade nye kræfter komme til.”

Nu går processen i gang med at få valgt en ny forperson, så vedkommende kan overtage posten fra 1. oktober.

Om Grete Christensen