Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Morten Skov Christiansen ny FH-formand

FH har på en ekstraordinær kongres valgt ny formand efter Lizette Risgaard. Den nye mand på posten er Morten Skov Christiansen, som blev valgt uden modkandidater.

Publiceret: 

7. september 2023

Senest opdateret: 

7. september 2023

Af:

Mai Brandi Ludvigsen

mlu@dsr.dk
60919856

Foto:

DSR

Med kun Morten Skov Christiansen som kandidat var det uden afstemning, men med store klapsalver, da der torsdag blev valgt ny FH-formand på en ekstraordinær kongres i K.B. Hallen.

”Fagbevægelsen og FH har været igennem en meget svær periode. Vi har skullet læne os ind mod hinanden for at finde løsninger. Det skal vi fortsat. Jeg vil gerne sige tak,” sagde en tydeligt rørt nyudnævnt formand fra talerstolen.

Morten Skov Christiansen har haft tid til at øve sig på rollen. Siden foråret har han været fungerende formand, efter Lizette Risgaard trådte af på grund af anklager om upassende adfærd over for flere yngre mænd.

DSR-formand Grete Christensen glæder sig over, at FH nu kan komme videre med et nyt stærkt hold:

”Det er vigtigt for den samlede fagbevægelse og for sygeplejerskerne, at vi har en stærk hovedorganisation, som kan skabe resultater for lønmodtagerne. Vi kommer fra en vanskelig situation, og har brug for et samlet FH, ikke mindst i den kommende tid med trepartsforhandlinger lige om hjørnet. Derfor er jeg glad for, at den nye politiske ledelse er blevet valgt med opbakning fra alle organisationer, og de udgør et stærkt hold til at føre FH videre,” siger hun.