Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Proud to be a nurse

En hyldest til professionen, fagligheden og alle sygeplejersker.

Sygeplejersker

Siden 1899 har DSR samlet sygeplejersker om deres fag, løn og arbejdsvilkår. Og i 2024 fejrer DSR med stolthed de 125 år med en hyldest til professionen og fagligheden. Og alle sygeplejersker i Danmark.

ny p-strategi 1

Foto:

Søren Svendsen

Ny professionsstrategi: Sygeplejerske - en profession for livet

Nu er den her. Dansk Sygeplejeråd lancerer en ny strategi for sygeplejens udvikling de kommende år. Med fokus på tid, udvikling, ledelse, forskning og uddannelse.

Proud to be a nurse

Er du stolt af at være sygeplejerske?

En stor undersøgelse fra 2024 viser, at 9 ud af 10 sygeplejersker altid eller ofte er stolte af det arbejde, de udfører. Det mener DSR også, at I kan være. Sygeplejersker redder liv, forebygger sygdom og fremmer sundhed – og styrker fagligheden og professionen gennem hele livet.

På denne side fejrer vi sygeplejersker og faget. Du kan blandt andet læse artikler om sygeplejerskers faglighed og deres alsidige arbejdsdag. 

 

 

Gave til dig, der er medlem: Få en "Proud to be a nurse" t-shirt
Eksklusivt for medlemmer af Dansk Sygeplejeråd er der produceret en rød Proud to be a nurse-t-shirt som en fejring af dig og alle andre medlemmer her i jubilæumsåret. Kontakt din lokale kreds, hvis du ønsker en t-shirt.

Vi fejrer faget med artikler fra Sygeplejerskens arkiv

Riget10

2020: Da det usynlige blev synligt

Viden, vaner og den overordnede indsats for infektionshygiejnen i sundhedsvæsenet skal strammes op. Det er blevet åbenlyst under coronakrisen, som har givet hygiejnesyge-plejerskerne arbejde i døgndrift.

60082250

2023: ”Med telemedicin renser du en del af sanserne fra”

Det kliniske blik skabes af de sansende indtryk, man får, når man ser patienten. Derfor betyder udviklingen, hvor flere sygeplejersker hjælper patienter via telefon, at det kliniske blik forandres, siger ekspert.

ff4-2017_tri_1

2019: Forebyg med systematik og målrettet kommunikation

Fald i alderdommen er dyrt for borger og samfund og koster i værste fald liv. Mange fald kan forebygges, men arbejdet kompliceres bl.a. af hundredvis af risikofaktorer og lav deltagelse i forebyggelsesprogrammer.

Fra arkivet: Mød sygeplejersker

61431053

2023: "Tvang skal udføres med omsorg"

Den mellemmenneskelige relation driver Claus Pedersen. Fra Døgnafsnit 5 for spiseforstyrrelser rådgiver han andre sygeplejersker i den almene psykiatri, når de omsorgsfuldt skal møde patienter med spiseforstyrrelser.

62490075

2023: "Overgangsalder skal på dagsordenen"

Der er hårdt brug for en åben snak om overgangsalder på de danske arbejdspladser – herunder sundhedsvæsenet, mener landets eneste certificerede menopause-konsulent. At tale om det er en vigtig start. Næste skridt kan være simple, praktiske ændringer.

sygeplejersken _DSF5546

2020: "Jeg har aldrig oplevet noget lignende"

Som sygeplejerske på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital er sygeplejerske Nattaya Cherco med helt fremme i front, når det gælder corona.

Fra arkivet: Læs eller genlæs temaer

Maria Stevenson-9.jpg

2024: Ulighed i forskning sættes på dagsordenen: Slut med skam over skamlæber

Forskningen i kvindesygdomme halter efter den generelle sygdomsforskning, kvinden får færre orgasmer end manden og det kvindelige underliv er et mysterium, vi ikke forstår.

ff3-19_tri_oploeft

2023: Forebyg overvægt de første 1.000 dage

I dag er flere end halvdelen af de voksne danskerne overvægtige. Da overvægt kan grundlægges i graviditeten og barnets første leveår, bør det forebyggende arbejde allerede begynde her, mener seniorforsker. Hun peger på, at sundhedsplejersker kan spille en central rolle i forebyggelsen gennem deres tætte og kontinuerlige kontakt med både vordende og nybagte forældre.

60550279

2019: Når navn og personnummer ikke stemmer overens

Mange sygeplejersker har brug for mere viden om transkønnede patienter, viser undersøgelser. Psykiatrisk sygeplejerske San Sørensen er nonbinær og underviser som led i sit job kolleger i køn og kønsidentitet, så også transkønnede patienter kan blive mødt professionelt.

Meld dig ind i DSR
Som medlem af Dansk Sygeplejeråd opnår du mange faglige og personlige fordele.Vi rådgiver og hjælper dig med arbejdsvilkår, løn, faglig udvikling og meget mere.