Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejens historie

Hvordan har udviklingen været fra tidlige plejeformer til moderne sundhedsfag? Læs om pionerer som Florence Nightingale, og hvordan sygepleje udviklede sig i kølvandet på verdenskrige og sociale forandringer. Gennem århundreder har sygeplejersker arbejdet utrætteligt for at forbedre patienters liv og ændre vores forståelse af pleje og omsorg.

60005268

Fagets Historie

Udforsk sygeplejefagets historie. Hvordan blev uddannelsen til? Hvornår etableredes Dansk Sygeplejeråd, og hvornår måtte mændene uddanne sig til sygeplejersker? 

59661969

Sygepleje under krigstid

Udforsk Jutlandias mission, samt sygeplejerskernes modige indsats og afgørende rolle under 1. og 2. verdenskrig. Læs mere om hvordan sygeplejen var under krigstiden, lige fra Krimkrigen til Koreakrigen.

En sygeplejerske betjener håndventilationsudstyret hos en dreng med polio.

Epidemier

Læs om epidemiers historie og deres betydning for vores verden. Udforsk bl.a. polio og den spanske syge, to bemærkelsesværdige sygdomme, og lær hvordan de påvirkede vores samfund og folkesundhedsforståelse. 

59067600

Hospitaler

Udforsk nogle af Danmarks mest historiske hospitaler, lige fra Bispebjerg Hospital til militærhospitalet i Rigensgade. Lær mere om deres historie og betydning for den danske sundhedssektor.

60775223

Florence Nightingalemedaljen

Florence Nightingalemedaljen er en international pris, som gives til sygeplejersker, der har udvist særligt mod eller pionérånd i sygeplejen. Den blev indstiftet af det Internationale Røde Kors i 1912, men blev først uddelt i 1920. Den danske sygeplejerske Magdalena Tidemand var blandt de første modtagere. Prisen uddeles hvert andet år til højest 50 sygeplejersker i verden.