Har du tjek på din lønseddel?

Mere end hver tredje sygeplejerske oplever fejl på lønsedlen, viser en ny undersøgelse, som Megafon har lavet for Dansk Sygeplejeråd. I eksemplet her på siderne kan du se, hvor fejlene oftest opstår, og hvad du skal være opmærksom på.

I de to første uger af november satte Dansk Sygeplejeråd sammen med en række faglige organisationer under FTF og LO ekstra fokus på at sikre medlemmernes løn. Men hele året kan medlemmer af Dansk Sygeplejeråd få hjælp til at gennemgå lønsedler for fejl og mangler. Spørg din tillidsmand eller kontakt din lokale kreds for at høre, hvordan de bedst kan hjælpe dig.

Silkeborg Løn-eksempel

Silkeborg løn-eksempel

Gennemgang af forskellige lønsedler

Lønsedlen i dette eksempel er fra Silkeborg Løn, som primært gælder sygeplejersker ansat i regionerne, men også i nogle kommuner.
I næste nummer af Sygeplejersken bringer vi en lignende gennemgang af en lønseddel fra KMD, som typisk modtages af sygeplejersker ansat i
kommunerne.
Nogle medlemmer modtager deres lønseddel fra andre end Silkeborg Løn og KMD. Ved tvivlsspørgsmål kan alle medlemmer kontakte deres tillidsmand
eller deres lokale kreds.

Se illustrationerne på side 30  

Tilføjelse d. 11. 10. 2016: Vær opmærksom på, at der er lønstigninger i oktober, og at det vil påvirke din lønseddel.

Læs mere om lønstigningen: Lønstigninger på lønsedlen i oktober

Læs mere om løn og find din kreds