På mit natbord: Vi må stå mere fast

birgit_hansenHvad læser du lige nu?
”Musikeren Allan Olsens selvbiografi ”Tilfældigt strejfet”. Bogen var julegaven til byrådet i Frederikshavn Kommune. Allan er jo fra Frederikshavn, og det er en fornøjelse at læse om hans oplevelser med det særlige strejf af nordjysk humor og lune. Men jeg er længe om det, fordi jeg har meget læsestof arbejdsmæssigt hver dag.” 

Hvordan har de inspireret dig?
”Den lærer mig om stolthed og giver en god følelse af kærlighed til Frederikshavn. Den er inspirerende, fordi den også indeholder historie og beskriver byens dna.” 

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Jeg bliver nødt til at nævne to. Henrik Krogh: ”Fra overlevelse til overskud”, fordi den rammer lige i plet – at vi kan ikke alt … lider vi sygeplejersker ikke lidt af det? Vi vil det hele og har svært ved at sige nej. Og så Svend Brinkmanns ”Stå fast”, fordi den simpelthen er modpol til den evige udviklingstrang. Alt det med, at vi må videre, skal udvikle os og hele tiden være omstillingsparate.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Lars Tvedes ”Det kreative samfund”. Den er simpelthen for tung for mig, der har meget læsestof til daglig. Store lokalplaner, store sager, mange ord. Jeg kan ikke komme igennem de 550 sider for tiden. Den må vente, til jeg har mere tid.” 


Af: Birgit S.Hansen (S), Borgmester i Frederikshavn Kommune – og sygeplejerske