På mit natbord: Livet afhænger af miljøet, man er i

Mette Spliid LudvigsenMette Spliid Ludvigsen, lektor ved Health på Aarhus Universitet, seniorforsker ved Regionshospitalet Randers ,og professor i sygepleje ved Nord universitet i Norge.

Hvad læser du lige nu?

"Ida Jessens nye roman "Telefon". Jeg har tidligere læst hendes trilogi om den opdigtede provinsby Hvium et sted i Jylland, og den nye er en selvstændig fortsættelse af trilogien."

Hvordan harn den inspireret dig?

"Hendes bøger handler om kvindeliv. Om forpligtelser og valg i forhold til børn og kærlighed, egne behov og egne lyster. Hun beskriver de ting, man kommer ud for i livet på en meget interessant måde. I "Telefon" er det en præst, som arbejder i en telefontjeneste, hvor folk anonymt kan ringe ind, og hun kommer meget tæt på nogle personlige skæbner. Jeg er selv optaget af at prøve at forstå, at livet er mangfoldigt og meget forskelligt, afhængigt af hvilke miljøer man er i og kommer fra."

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?

"Florence Nightingales "Notes on Nursing" fra 1859. Den handler om sygeplejens opgaver. F.eks. hvordan miljø og omgivelser er med til at hjælpe på helingen i et sygdomsforløb, og det er stadig aktuelt i sygeplejen."

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?

"Kim Leines "Profeterne i evighedsfjorden". Den var spændende i starten, men fangede mig overhovedet ikke i den sidste fjerdedel."

Emneord: 
Litteratur