På mit natbord: Verden går alligevel videre

"Mange af tankerne er de samme: Hvordan vil det gå mig, min familie og det samfund, vi kender?"

Mette FromMette From
Klinisk udviklingssygeplejerske, SD, MHH, Intensiv Afsnit, Center for Planlagt Kirurgi, Regionshospitalet Silkeborg.

Hvad læser du lige nu?
"’Dekameron’ af Giovanni Boccaccio, og den giver rigtig meget mening lige nu. En klassiker om 10 unge mennesker, der flygtede fra pesten i Firenze i 1348 og fordrev tiden med at fortælle historier i 10 dage. Den sætter fokus på dét at mindske smittespredning ved hjælp af isolation, som mange prøver det nu. Og mange af tankerne er de samme: Hvordan vil det gå mig, min familie og det samfund, vi kender? Vil jeg dø, eller vil nogen af mine kære dø?”

Hvordan har den inspireret dig?
”Indimellem slår det mig, at nogen har prøvet det her før, og verden gik alligevel videre bagefter. Det er en god tanke at gå på arbejde med lige nu.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Jeg arbejder med tidlig højt specialiseret neurorehabilitering af mennesker med erhvervet senhjerneskade i et tværfagligt miljø. Og jeg vender ofte tilbage til antologien ’Rehabiliterende sygepleje’, hvor sygeplejerske og professor Marit Kirkevold har skrevet om ’Sygeplejerskens roller og funktioner i rehabiliteringsprocessen’. Det giver mig en forståelse af det fundament, vi står på, når intensiv sygepleje og neurosygepleje skal fungere sammen.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Murakamis ’1Q84’. Jeg tror ikke, den skal læses i små bidder, før natlampen slukkes.”

Emneord: 
Litteratur