Skiftedag: "Jeg kan lide at være en god håndværker"

"Det er lidt som at komme hjem igen, og der er stadig mange ansat fra dengang for 18 år siden."
Helle Dichmann Ottosen
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Helle Dichmann Ottosen, 55 år

Nyt job: 1. december 2019 på Klinik for Hud- og Kønssygdomme, Aarhus Universitetshospital, hvor hun bl.a. hjælper patienter med hudkræft og transkønnede med uønsket hårvækst.
Kom fra: To år på Plastikkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. Før det bl.a. Øre-, Næse- og Halsafdelingen og hjemmeplejen.

“I dag havde jeg en ældre dame i laserenheden. Hun har basalcellekræft i et stort stykke af pandehuden og fik derfor Photo Dynamic Terapy, som er en lysbehandling.

Behandlingen er smertefuld, så hun fik lagt blokade af en læge. Den kan desværre ikke fjerne alle generne, så derfor benyttede vi et cooler-apparat, som blæser kold luft på de områder, der smerter mest.

En del af sygeplejen i denne behandling består i at opnå bedst muligt samarbejde og involvering af patienten. Da hendes grænser for smerter ikke skulle overskrides, gjorde vi meget ud af at støtte hende og tale med hende.

Behandlingen blev gennemført. Hun var glad for, at hun kom igennem det. Det er rart at mærke, at man gør en forskel. Og jeg er glad, når patienterne er glade.

Der er fem enheder her på klinikken, og jeg er på laserenheden. Det er et spændende sted at være.

Der kommer mange forskellige patienttyper her - lige fra de transkønnede, der skal have fjernet uønsket hårvækst og babyer med jordbærmærker til mennesker med bylder i armhule og lyske og dem med hud- og modermærkekræft.

For 18 år siden var jeg ansat her i klinikkens sengeafsnit, men skiftede job til en ambulatoriestilling på øre-, næse- og halsafdelingen. Den var vagtfri og kunne bedre passes ind i mit privatliv med børn og fritidsinteresser.

Dengang var der desværre meget sjældent ledige stillinger i ambulatoriet. Sidste år kom der så et jobopslag i Klinik for Hud- og Kønssygdomme. Og her er jeg så nu.

Det er lidt som at komme hjem igen, og der er stadig mange ansat fra dengang for 18 år siden. Det er virkelig en god afdeling, der stadig går meget op i arbejdsmiljø, forskning og udvikling af de ansatte.

De gør meget for at løfte det faglige niveau. Og det er ikke en selvfølge.

Jeg har selv i tidligere jobs været aktiv inden for udvikling og forbedring af sygeplejen, så den del går jeg meget op i. Her på afdelingen inviteres folk ad hoc til diverse indsatsområder.

Det giver meget mere dynamik, end hvis udviklingen er skemalagt. Det er en god måde at tænke udvikling på. Den faglige udvikling og forbedring er supervigtig og er med til at løfte sygeplejen her på afdelingen.

Og det betyder meget for mig. For jeg kan godt lide at være en god håndværker. Jeg går meget op i at gøre mit arbejde fint og præcist. Når patienterne mærker, at jeg har styr på det, så har jeg deres tillid.

Og så kan vi hurtigere komme ind til kernen, nemlig selve behandlingen. Hud er spændende, og det er en stor tilfredsstillelse for mig at være med til, at folk bliver raske og velbefindende igen. Huden betyder utrolig meget for mennesker.

Det påvirker folk, hvis de har noget skæmmende i ansigtet eller andre steder på kroppen.”

Savner du inspiration til karrieren?

Hent råd og vejledning om karriere og jobsøgning på dsr.dk. Som medlem kan du booke tid til personlig sparring om jobsøgning, efter- og videreuddannelse eller karrieremuligheder.

Læs mere på dsr.dk/job-og-karriere