Engelske sygeplejersker har symptomer på PTSD

Næsten halvdelen af personalet på engelske intensivafdelinger har symptomer, der minder om soldater, som har været i krig.

Under normale omstændigheder vil sammenligninger mellem pressede sygeplejersker og soldater i krig måske være en let overdrivelse.

Men intet er normalt og slet ikke i Storbritannien.

Her er sammenligningen en underdrivelse, når det gælder eftervirkningerne af arbejdet med covid-19-patienter.

En nylig offentliggjort undersøgelse fra seks hospitaler i England viser, at næsten halvdelen af personalet på intensivafdelingerne har udvist symptomer på svær depression, angst eller posttraumatisk stress (PTSD) i en grad, der er værre end soldater, der vender hjem fra krig, skriver The Guardian. 

Undersøgelsen blev foretaget i juni og juli sidste år, og siden da er coronasituationen blevet værre i England.

I januar var der 50 pct. flere covid-patienter end i april sidste år.   

”Vi forventede at finde forhøjede rater af psykisk betingede sygdomme i denne gruppe, men ikke så høje rater,” siger ledende forsker bag undersøgelsen, professor Neil Greenberg fra King’s College London.

Han er dog varsom med at konkludere for hurtigt:

”Vi kan ikke se, hvad der er almindelig forbigående stress, og hvad der rent faktisk er egentlig sygdom, der kræver behandling.”

Men Neil Greenberg er foruroliget over tallene:

“Det faktum at sundhedspersonalet ser ud til at lide mere end kampsoldater, er meget bekymrende,” siger professoren, der selv har været 23 år i militæret og bl.a. har været ansat som psykiater i militæret og udstationeret i Irak og Afghanistan.

Læs artiklen på theguardian.com
Søg på ’Nearly half of NHS critical care staff report PTSD, depression or anxiety’

Emneord: 
Arbejdsbelastning