Aktuelt
Stråleterapeuter er bekymrede over rapport
En rapport udgivet af Radiograf Rådet konkluderer, at det er billigere og hurtigere at uddanne S-radiografer i stedet for sygeplejersker til landets stråleterapiafdelinger. Det er bekymrende, mener sygeplejerske og stråleterapeut Annette Schouboe. Hun frygter, at politikere kan tolke rapporten forkert
Vaccine: Frontpersonale overhalet af 85-årige
Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at ældre over 85 år skal vaccineres, før turen kommer til de næste ansatte i sundhedsvæsenet. Bekymrende melding, at de ikke vaccineres samtidig, mener Grete Christensen.
Arbejdstilsynet lemper tretimers tidsgrænse for FFP2/3-masker
Personalemangel er baggrunden for, at Arbejdstilsynet har besluttet at lempe reglerne midlertidigt for brugen af masker. Skandaløst, mener næstformand Anni Pilgaard.
Personale på plejehjem og i hjemmepleje hårdest ramt af smitte
De seneste måneders mange coronaudbrud på landets plejehjem sætter stadig sine tydelige spor i statistikken over syge sygeplejersker.
Mange brud på arbejdsmiljøloven i 2020
Det psykiske arbejdsmiljø på landets hospitaler er belastet. Det viser 41 aktindsigter i brud på arbejdsmiljøloven fra 2020. Det kan have alvorlige konsekvenser for personale og patienter.
Engelske sygeplejersker har symptomer på PTSD
Næsten halvdelen af personalet på engelske intensivafdelinger har symptomer, der minder om soldater, som har været i krig.
Uønsket seksuel chikane er stadig et problem
Knap hver ottende sygeplejerske har prøvet det selv, og hver femte har en kollega, der har været udsat for det. Uønsket seksuel opmærksomhed er stadig udbredt, viser ny analyse fra Dansk Sygeplejeråd. Et klart signal om nultolerance fra Dansk Sygeplejeråd og på arbejdspladserne er vejen frem, siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd Anni Pilgaard.
Fælles nordisk front mod fremtidens pandemier
Viden om fortidens nordiske pandemier skal bruges mod fremtidige.
Ensartet og evidensbaseret behandling af hjernerystelse
Første tiltag til at sikre en mere ensartet og evidensbaseret behandlingsindsats, bedre patientforløb og større vidensdeling på tværs af sektorer og faggrupper i Danmark.
Fødselsdepressioner opdages tidligt
Sundhedsplejersker i Odense Kommune screener begge forældre før fødslen og anviser hjælp til forældre i risikozonen.
Tema: Covid-19
Veje ud af mørket
"Vi var bare nødt til det"
Da pandemien ramte Danmark, gik forskende sygeplejersker i gang med at indsamle viden om deres kollegers liv og arbejdsvilkår. Foreløbige resultater peger på udbredte problemer med helbred og psyke. Det bakkes op af studier i udlandet, og den internationale sygeplejeorganisation ICN advarede i januar om ”massetraumer”, der truer hele sundhedssystemer.
Gode råd: Sådan kommer sygeplejen videre
Anerkendelse, restitution og mulighed for refleksion er blandt de gode råd, der kan gøre hverdagen under covid-19 mere udholdelig.
Det, vi har brug for, er …
Tre sygeplejersker giver her deres bud på, hvad der kan og skal gøres for at skabe bedre arbejdsvilkår i arbejdet med covid-patienter.
Sygeplejen blev væk i rumdragten
Med ansigtsmimik, nærvær og berøring gemt væk bag værnemidlerne har covid-19 sat den grundlæggende sygepleje under pres. På Regionshospitalet Horsens har sygeplejerskerne derfor skærpet brugen af alle sanser i mødet med patienten.
“Hun sagde, at jeg skulle sætte ord på min angst”
Empatien og nærværet fra sygeplejerskerne var afgørende, da Jens-Henrik Jørgensen var indlagt med covid og bange for at dø.
"Jeg har da aldrig oplevet noget lignende"
Sygemeldinger. Covid-smittede borgere med abstinenser. Udfordringer med relationsarbejdet. Sygeplejerske Lotte Smidt, der arbejder med hjemløse, har aldrig været så udfordret i forhold til at yde helt grundlæggende sygepleje.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-argang-2021-nr-2/