Vaccine: Frontpersonale overhalet af 85-årige

Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at ældre over 85 år skal vaccineres, før turen kommer til de næste ansatte i sundhedsvæsenet. Bekymrende melding, at de ikke vaccineres samtidig, mener Grete Christensen.

Efter at Danmark har fået færre vaccinedoser fra Pfizer, Moderna og AstraZeneca end planlagt, har Sundhedsstyrelsen besluttet at ændre på vaccinationsplanerne. 

De nyeste vaccinedoser vil gå til at færdigvaccinere dem, der har fået første stik, og derudover vil hjemmeboende ældre borgere over 85 år stå for tur. 

At sundhedspersonalet, som ikke har fået første stik, nu skal væbne sig med endnu længere tålmodighed, før de kan blive vaccineret, bliver mødt med bekymring og kritik i Dansk Sygeplejeråd:

”Det er vigtigt, at vi fortsætter den tostrengede strategi og vaccinerer sundhedspersonale sammen med ældre, så vi ikke underminerer sundhedsvæsenet, der skal passe på de syge,” siger formand Grete Christensen.

Hun pointerer, at for mange hjemmeboende ældre er de sundhedsfaglige medarbejdere eneste kontakt, og dermed er medarbejderne i stor risiko for at bringe smitte ind til de ældre borgere:

”Det ville være ulykkeligt. Derfor har Sundhedsstyrelsens hidtidige strategi med at vaccinere både ældre og sundhedsfaglige medarbejdere omkring de ældre givet god mening, og den linje bør fortsætte, også selvom det tager lidt længere tid at få alle vaccineret.”

Emneord: 
Vaccine