Nyvalg og genvalg til næstforpersoner

Den nye politisk ledelse i Dansk Sygeplejeråd består nu af formand Grete Christensen, nyvalgte næstforperson Harun Demirtas og genvalgte næstforkvinde Dorthe Boe Danbjørg.

Harun Demirtas, hidtidig 1.-kredsnæstforperson i DSR Kreds Hovedstaden, er nyvalgt 1.-næstformand i Dansk Sygeplejeråd med 31,9 pct. af stemmerne, og Dorthe Boe Danbjørg er genvalgt som 2.-næstforkvinde med 25,7 pct. af stemmerne. Begge er valgt for en fireårig periode.

Sammen med formand Grete Christensen udgør de tre den nye politiske ledelse i Dansk Sygeplejeråd, og sammen har de fordelt ansvarsområderne mellem sig.

Høj stemmeprocent

I alt syv kandidater stillede op til valget af næstforpersoner. Kun én – Dorthe Boe Danbjørg – kunne eventuelt genvælges, da den hidtidige 1.-næsforkvinde, Anni Pilgaard, havde meddelt, at hun ikke genopstillede.

Hele 30,3 pct. af de stemmeberettigede medlemmer af Dansk Sygeplejeråd deltog i valghandlingen. De placerede Jakob Gøtzsche som nummer tre (16,1 pct. af stemmerne), Camilla Duus Guldberg Smith som nummer fire (6,8 pct.), Henriette Lerche som nummer fem (6,7 pct.), Rikke Wiwe som nummer seks (6,3 pct.) og Marianne Priskorn som nummer syv (5,0 pct.).

Næste valghandling i Dansk Sygeplejeråd er valget af formand i efteråret 2024.

Læs også

I Sygeplejesken nr. 12/2022 præsenterede kandidaterne sig selv