Mangel på sundhedsplejersker
Den danske sundhedspleje er en hjørnesten i velfærdssamfundet. Men mangel på sundhedsplejersker truer sundhedsplejens kvalitet.
Derfor skal der uddannes flere sundhedsplejersker
Sundhedsplejerskerne rådgiver og hjælper familier til en god start. 99 pct. af alle danske familier modtager besøg af sundhedsplejen i barnets første år. I dialogen med sundhedsplejersken kan barnets forældre få råd om alt fra amning, søvn og familiedannelse til barnets udvikling.
Der har desværre igennem mange år manglet uddannede sundhedsplejersker. Mange stillinger er ubesatte, og sygeplejersker uden den relevante specialuddannelse bliver ansat på dispensation
Flere kommuner har som konsekvens af manglen vanskeligt ved at tilbyde gravide og nye familier den nødvendige hjælp og støtte.
Samtidig bliver sundhedsplejerskernes kompetencer i stigende grad efterspurgt til at løse de store problemer med mistrivsel blandt børn og unge.
I DSR arbejder vi for, at få politikerne på Christiansborg, kommuner og regioner til at uddanne flere sundhedsplejersker. Det er nødvendigt at uddanne flere end de ca. 120, der færdiggør specialuddannelsen i sundhedspleje hvert år.
Det arbejder DSR for
Vil du uddanne dig til sundhedsplejerske?
Sådan gør sundhedsplejersker en forskel
"Sundhedsplejersker er børnenes advokater"
15-årige William er en af dem, alle taler om. Børn og unge, der mistrives. Som sundhedsplejerske i Tønder Kommune har Susanne Rank Lücke 14 ...
Mangel på sundhedsplejersker øger mistrivsel
Når kommunerne skærer i sundhedsplejersketilbuddet, overser man tidlige tegn på mistrivsel, der relativt nemt kunne have været forebygget, s...
Sundhedsplejersker mindsker spædbørnsdødelighed
Spædbørnsdødeligheden er siden 1991 faldet betydeligt hurtigere i Danmark, Norge og Sverige end i andre OECD-lande.
Kompetent sundhedspleje
Sundhedsplejerskers kompetencer gør en forebyggende forskel.