Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken - 1999 - 26

placeholder - magasinforsiden

Baggrund

Forhandler alene - strejker sammen

Sygeplejerskerne på Færøerne vil helst forhandle overenskomster på egen hånd med arbejdsgiverne, men mener omvendt, at det er vigtigt med sympatistrejker. Denne taktik tvang for nogle måneder siden de offentlige arbejdsgivere i knæ.

En god sygeplejerske

De fandt hinanden på Testrup Højskole og har holdt sammen lige siden. Veninder og kolleger gennem en lille menneskealder Lene Bruun Helms og Birthe Rasmussen mindes deres tid på højskolen, da den fungerede som sygeplejeforskole. Et pædagogisk eksperiment kalder sygeplejeforskeren Regner Birkelund det, der skete i Testrup, i sin artikel i Videnskab & Sygepleje.

Hun vil tilbage til Kosovo

Sygeplejerske Lone Gravgård blev i Kosovo, indtil hendes kontrakt med 'Læger uden Grænser' udløb den første maj i år. Nu arbejder hun i Sandholmlejren i Nordsjælland, men til september vender hun tilbage for at afslutte det arbejde, hun begyndte på før krigen.

I HVERT NUMMER

Synspunkt: Fyret uden at kende årsagen

En afdelingssygeplejerske blev fritstillet efter 16 år på samme arbejdsplads, uden at hun nogen sinde har fået den reelle årsag at vide. Hun fortæller her om tabet af selvværd og selvtillid, om sine depressive tanker, om søvnløshed og legemlige symptomer.

Videnskab og sygepleje

Et væksthus med lys og varme

Et pædagogisk eksperiment i sygeplejerskeuddannelsen: Testrup Højskole, den første af de i alt 10 sygeplejehøjskoler. Det var herfra, de grundlæggende ideer blev udformet og kanaliseret videre til de øvrige sygeplejehøjskoler.