Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Dilemma: Diskussion over dynen

Sygeplejersken 2006 nr. 15, s. 49

Af:

Jette Bagh, cand.cur., fagredaktør

På intensiv afdeling er 33-årige Anna ved at vågne op. Hun oplever rummet som tåget og ser nogle skygger foran sig. Skyggerne diskuterer. "Respiratoraftrapningen skalbare fortsætte som planlagt," siger den ene skygge. Den har mørkt hår og mørk stemme.

"Vi mener, at det er for tidligt og for hurtigt," siger den anden skygge, som har en lysere stemme og rødt hår. "Se på værdierne." Anna vil gerne bidrage til diskussionen, men munden føles forkert, og hun kan ikke tænke klart.

"Nu er det altså sådan, at vi har truffet en beslutning på konferencen, og den holder vi fast i," siger den første skygge. Stemmen er høj og vred.

"Jeg må bede jer om at passe patienten efter de givne ordinationer." Anna falder hen, og der går flere uger, før hun er så meget sig selv, at hun kan rekonstruere diskussionen hen over dynen. Så bliver hun vred.

Hun beder om at komme til at tale med lederen af afdelingen, og afdelingssygeplejersken opsøger hende samme eftermiddag. Anna fortæller hende historien om diskussionen hen over dynen.

"Det er en situation, vi arbejder hårdt på at undgå," svarer sygeplejersken. "Er du helt sikker på, at du har hørt rigtigt, du var jo i en døs?"

Hvordan synes du, afdelingssygeplejersken håndterer Annas klage?