Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Dårlig parkering rammer arbejdsglæden

Utryghed. Parkeringsproblemerne burde tages langt mere alvorligt, mener sygeplejerske Britt Egebæk Iversen fra Odense Universitetshospital. Hun har selv oplevet hærværk på sin parkerede bil.

Sygeplejersken 2010 nr. 9, s. 24-25

Af:

Britta Søndergaard, journalist

0910-24-01-1
Foto: Rikke Madsen

Sygeplejerske Britt Egebæk Iversen har arbejdet på Odense Universitetshospital siden 1981, og i den tid er parkeringsforholdene blevet værre.

"Hver eneste morgen er en kamp for at få parkering, og for patienterne er det mindst lige så slemt," siger sygeplejerske Britt Egebæk Iversen, der starter dagvagterne klokken otte.

Britt Egebæk Iversen er ansat på klinisk immunologisk afdeling og bor i Villestofte syv kilometer uden for Odense sammen med sin mand og tre børn på 13, 16 og 18 år. Den offentlige transport til og fra hendes arbejdsplads er besværlig, fordi hun skal skifte bus på Odense Banegård, og det er umuligt for hende at komme hjem fra en aftenvagt med bus. Om foråret forsøger hun at cykle, men det har hun indimellem været forhindret i pga. dårlig ryg.

"Sygehuset er blevet bygget ud adskillige gange, og det hænder ofte, at p-pladser må nedlægges på grund af nybyggeri. Samtidig har private p-selskaber overtaget mange af pladserne, hvilket betyder bøder, hvis man klemmer en bil mere ind, end afmærkningerne tillader," fortæller den 49-årige sygeplejerske.

Hærværk på p-plads

I et forsøg på at løse parkeringsproblemerne har Odense Universitetshospital etableret en parkeringsplads i nærheden af Zoologisk Have 10 minutters gang fra sygehuset.

"Pladsen ligger øde, og det er utrygt at gå derned om aftenen, og der har været flere tilfælde af hærværk og tyveri," siger Britt Egebæk Iversen, som selv har været udsat for, at hendes bil blev udsat for hærværk på en af de indhegnede p-pladser på OUH.

"Jeg har henvendt mig til personaleafdelingen om problemet. Holdningen er, at hvis man har under 10 kilometer, kan man bare cykle på arbejde eller tage en bus, ligegyldigt om man har brug for bilen for at hente børn. Men jeg kan ikke altid cykle, hvis jeg skal noget i den anden ende af byen eller til gymnastik i Vissenbjerg," siger Britt Egebæk Iversen.

Hun fortæller, at parkeringsproblemerne især er en stor belastning for de af hendes kolleger, der kommer fra det øvrige Fyn og er helt afskåret fra at tage offentlig transport:

"I takt med at små sygehuse er blevet nedlagt, kommer stadigt flere af de ansatte langvejsfra. Det går ud over deres arbejdsglæde, at det er så besværligt at parkere. Jeg synes, at hospitalet for længe siden skulle have opført en p-kælder eller et p-hus."