Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Sønderjyllands første private hjemmesygeplejerske

Susan Brink er sygeplejerske og selvstændig. Hun valgte tidligere i år at skifte den trygge hverdag med faste arbejdstider og gode kolleger ud med livet som privatsygeplejerske med eget firma.

Sygeplejersken 2013 nr. 11, s. 20-21

Af:

Pelle Lundberg Jørgensen, journalist

Læs som PDF - gå til side 20

SY-2013-12-20aa
Foto: Søren Svendsen

Idéen lå og boblede i maven i omkring et år, inden den endelige beslutning blev taget. Efter ni år som sygeplejerske på Sygehus Sønderjylland i Haderslev tog hun springet og startede egen virksomhed. Selvom det kan virke angstprovokerende at skulle starte noget op fra bunden, har hun indstillet sig på at give det den tid, det kommer til at tage.

”Jeg aftalte med min mand, at jeg skulle sige mit job op og committe mig 100 pct.,” siger hun.

Som første og eneste privatsygeplejerske i Sønderjylland er hun også bevidst om, at der måske kan gå lang tid før, at hendes forretning bliver en succes.

”Vi har aftalt at give det 18 måneder. Det er et sats, og viser det sig, at det ikke kan løbe rundt, så vil jeg ikke fortryde,” siger hun. Dog har hun ikke helt sluppet de gamle kolleger. Hun er blevet tilknyttet sin tidligere arbejdsgiver, hvor hun af og til har vikararbejde, når det passer ind i kalenderen. På den måde er der også mulighed for faglig sparring i det daglige, forklarer Susan Brink. 

Det hele menneske

Forretningen går langsomt fremad, og Susan Brink fornemmer en efterspørgsel på hendes ydelser. Men der gik lidt tid, før at den sønderjyske befolkning fandt frem til hendes firma.

”De første to måneder var der ingen klienter. Og når jeg kigger tilbage, ved jeg heller ikke, hvad jeg havde forestillet mig,” griner hun.

Men arbejde var der alligevel nok at se til. En masse administrativt arbejde. Der skulle f.eks. både styr på CVR-nummer, forsikringer og hjemmeside. Noget som man ikke lærer på sygeplejeskolen. Derfor har Susan Brink brugt sin mand, der også har eget firma, som fast sparringspartner og hjælp i opstartsfasen. Udover det administrative har Susan Brink brugt og bruger meget tid på at gøre opmærksom på sig selv og sin forretning. Noget der ikke ligger hende helt naturligt.

”Det har været svært at gå fra at være lidt anonym, til nu at skulle sælge sig selv. Det har krævet lidt overvindelse,” fortæller hun.

Der bliver stadig brugt flere timer dagligt på at ringe op til potentielle kunder og for at skabe et kendskab til Susan Brinks forretning. Det har indtil videre resulteret i private klienter, tilknytning til et hospice, tilknytning til et firma under kommunens fritvalgsordning som første privatsygeplejerske og hendes vikarjob i Haderslev. Og fremtiden ser da også lys ud, mener Susan Brink.

”Jeg tror, privat hjælp vil vinde frem. Der er mange, der ikke kan have en hverdag, hvor kommunen kommer et sted mellem 10 og 12. Når de bestiller mig, så ved de præcis, hvornår jeg kommer. Og har de betalt for en time, så er jeg der en time. Også selvom de måske bare vil drikke kaffe,” fortæller Susan Brink og slutter af:

”Jeg vil gerne det hele menneske. Der skal være tid til omsorg, og det har jeg nu.” 

3 gode råd fra Susan Brink
  1. Giv det noget tid. Sæt en tidshorisont og det fuldt ud. Resultaterne kommer ikke af sig selv.
  2. Har du drømmen i maven, så gør det! Det er dumt at sidde om 10 år og fortryde noget, som du ikke gjorde. Tiden kommer ikke igen.
  3. Allier dig med en, som kan hjælpe dig med det praktiske som f.eks. det administrative og en hjemmeside.

SY-2013-11-alt-sammen%20(9)