Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Vær med til at styrke uddannelsen

Selvom der er rigeligt at se til ved studiestart, kan man lære meget af at være aktiv i de sygeplejestuderendes studenterorganisation SLS.

Sygeplejersken 2013 nr. 9, s. 10

Af:

Andreas Rasmussen, journalist

SY-2013-09%20Studiestart11
En af Sannes opgaver som SLS-formand i Århus er at gøre de andre studerende opmærksomme på SLS’ eksistens. Her deler hun materiale ud sammen med et andet SLS-medlem.

”Det bedste ved at være aktiv i SLS er at opleve sammenholdet. Det er nærmest som én stor familie. Man tager hånd om hinanden og hjælper hinanden på kryds og tværs.”

Sådan beskriver Sanne Fuglsang Nyquist, der er formand for SLS i Aarhus, dét at være aktiv i Sygeplejestuderendes Landssammenslutning. Hun har været formand siden marts 2012. Den rolle indebærer f.eks., at hun er tovholder på lokale arrangementer, at hun er de aarhusianske studerendes bindeled til resten af organisationen, og at hun skal tale SLS Aarhus’ sag på møder i SLS’ landsdækkende hovedbestyrelse.

”Vi kæmper for de sygeplejestuderendes vilkår og rettigheder. Det betyder, at vi arbejder for at forbedre studiemiljøet og sætte fokus på niveauet i både undervisning og klinisk praksis. Samtidig holder vi jævnligt foredrag og giver rådgivning til dem, der har problemer på studiet,” fortæller Sanne Fuglsang Nyquist. Aktiv lokalafdeling SLS-Aarhus er en af landets største afdelinger. Lokalbestyrelsen tæller 18 personer og mødes hver tredje uge.

En af de vigtigste aktiviteter er foredrag, der primært har et fagligt indhold. Afdelingen har f.eks. haft besøg af sygeplejersker, der har arbejdet i udlandet og efter hjemkomsten fortæller om deres erfaringer og oplevelser. ”Tanken er, at vi gerne vil give de studerende noget mere end den almindelige undervisning,” forklarer Sanne Fuglsang Nyquist.

Mange muligheder

Som aktiv i SLS har man ret til at deltage i en række kurser, f.eks. om forhandlingsteknik, kommunikation, organisationspolitik og praktisk hjælp til lokalafdelinger. ”Det er enormt givende. Både fordi man lærer en masse, som man kan bruge i SLS, men også fordi man selv udvikler sig.

Derudover får man et stort netværk og en masse gode oplevelser,” siger Sanne Fuglsang Nyquist. SLS havde pr. 1. juni 2013 lokalafdelinger på 13 af landets 22 sygeplejerskeuddannelser: Aalborg, Thisted, Hjørring, Viborg, Silkeborg, Aarhus, Esbjerg, Sønderborg, Odense, Nykøbing Falster, Diakonissestiftelsen, København og Hillerød. Hvis der ikke er en lokalafdeling på dit studie, kan du være med til at starte en. Kontakt SLS for at høre mere.

Studiestart 2013/14

Tavshedspligt i elevatoren

Velkommen på sygeplejerskeuddannelsen

1.200 dage til mål

Klar, parat, studiestart

”Den slags ville man aldrig få lov til herhjemme”

”En enkelt berøring kan betyde meget for patienten”

Hvor skal du hen?

Vær med til at styrke uddannelsen

Formanden har ordet

Do's and don'ts

”Du skal lige høre noget vildt!”

Fra første skoledag til første job