Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Jeg skal sætte ord på mine kompetencer

Marianne Lund skal efter mange år hos Arbejdstilsynet have afklaret, hvor karrieren nu skal hen. Mærk efter, skriv et kompetence-CV, og forbered en elevatortale, var rådene fra karrierekonsulenten.

Sygeplejersken 2016 nr. 4, s. 66

Af:

Maya Bille, journalist

2016-4-karriere-marianne-lund_0

”Hvad banker dit hjerte for?” DSA’s karrierekonsulent spørger Marianne Lund direkte til hendes motivation. Hun har befundet sig på den helt rette hylde i 11 år hos Arbejdstilsynet, men må snart begynde på et nyt kapitel i karrieren. 

”Forebyggelse er noget af det, jeg godt kan lide at arbejde med. Hvordan man forebygger stress. Så det her med at komme ud et sted og være med til at forbedre arbejdsmiljøet, det har jeg været glad for,” siger hun. 
Marianne Lund blev som én ud af mange ramt ved en massefyring hos Arbejdstilsynet, hvor hun trods mentale forberedelser ikke havde fået opdateret CV’et undervejs. 

”Hos Arbejdstilsynet følte jeg, at jeg var det rette sted. Så jeg har ikke lige gået og spekuleret over, hvad min fremtidige beskæftigelse skulle være,” siger hun. 
 

Karriereafklaringssamtale

Mangler du hjælp til at sætte retningen for dit arbejdsliv? Til en karrieresamtale med fokus på afklaring kan du få hjælp til at træffe de rigtige karrieremæssige beslutninger og fokusere på motivation og kompetencer i forhold til dit arbejdsliv. Karrieresamtaler er et tilbud til dig, der er medlem af Dansk Sygeplejeråd og Danske Sundhedsorganisationers A-kasse. Du kan booke en samtale og læse mere på dsr.dk/job-og-karriere

Karrierekonsulenten foreslår, at Marianne Lund skriver et kompetence-CV, hvor hun uddyber de kompetencer, som job og uddannelser har givet hende. Hun har bl.a. en master i sundhedspædagogik samt kurser i retorik og arbejdsmiljøret. Karrierekonsulenten og Marianne Lund taler om, at hendes mange kompetencer og motivation peger i retning af undervisning eller en stilling som konsulent. Ved at skrive et kompetence-CV kan Marianne Lund få sat ord på, hvad hun kan med sine uddannelses- og arbejdsmæssige erfaringer.

”Jeg synes netop, jeg mangler et kompetence-CV. Man kan jo ikke se mine kompetencer ud fra, hvor jeg har været ansat i 11 år. Så det skal jeg i gang med.” Hun skal målrette kompetence-CV’et mod den virksomhed, hun søger job i.

Elevatortale fra tredje til femte

Karrierekonsulenten foreslår, at Marianne Lund skal opsøge et par virksomheder, der arbejder med forebyggelse af stress. Hun skal opsøge virksomhederne, også selvom de ikke søger, og hun skal ud og sælge sig selv. 

”Jeg skal forberede en elevatortale. En kort tale om, hvad jeg kan bidrage med.”

Talen skal hun øve hjemmefra, så den står kort og skarpt. 

”Det skal være en tale, jeg kan nå på elevatorturen fra tredje til femte. Det er heldigt, jeg er vant til at sælge godt arbejdsmiljø, nu når jeg skal ud og sælge mig selv,” siger hun med et smil i stemmen.

Marianne Lund er stadig i en tidlig fase af sin afklaring og kunne godt finde på at booke en Karrieresamtale igen. ”Det er godt at vide, at hvis jeg kører fast, så kan jeg få en ny samtale.”