Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Leder: Nu er det op til medlemmerne

"Det er meget sigende, at det var en sygeplejerske, der startede modstanden imod Sophie Løhdes løn-dagsorden."

Sygeplejersken 2018 nr. 6, s. 3

Af:

Grete Christensen, formand

spl13-2017_leder_greteEfter fem måneders kamp og lange forhandlingsdage og -nætter i Forligsinstitutionen er det nu lykkedes at lave et forlig på alle tre offentlige arbejdsgiverområder – stat, kommuner og regioner.

Vi udvekslede vores krav med arbejdsgiverne helt tilbage i december, og allerede der stod det klart, at det ville blive nogle meget svære forhandlinger. Det blev især tydeligt, da innovationsminister Sophie Løhde (V) stod frem på forsiden af Børsen den 10. december og erklærede, at offentligt ansattes løn var steget for meget.

Et helt urimeligt udsagn på baggrund af urimeligt talspin, og der gik ikke længe, før sygeplejerske Rikke Bæk Cramer svarede igen ved at lægge sin lønseddel på Facebook under hashtagget #SophiesLønfest.

Det er meget sigende, at det var en sygeplejerske, der startede modstanden imod Sophie Løhdes løn-dagsorden. Fordi sygeplejerskerne har i den grad stået sammen og sagt fra ved denne overenskomstforhandling.

Det har vi mærket på arbejdspladserne, i medierne, ved demonstrationer og på de sociale medier. Jeg har personligt mærket det foran Forligsinstitutionen, hvor opbakningen har været helt utrolig. Jeg er imponeret og stolt over at være formand for så engagerede medlemmer, der i den grad har været med til at sætte dagsordenen ved OK18.

Og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er opbakningen fra sygeplejerskerne og fællesskabet med de mange andre offentligt ansatte, der har gjort, at vi endte med et forlig, der indeholder mange gode elementer.

Nu er det op til medlemmerne at stemme om forligene. En enig hovedbestyrelse anbefaler, at man stemmer ja ved den urafstemning, der går i gang om få dage.