Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Bred politisk opbakning

Der er bred opbakning fra politiske partier, uddannelsesinstitutioner og arbejdsgivere til det nye udspil fra Dansk Sygeplejeråd om at skaffe flere sygeplejersker nu.

Sygeplejersken 2019 nr. 6, s. 39

Af:

Anne Witthøfft, journalist

”Det er stærkt, at sygeplejerskerne anviser konkrete, brugbare løsninger på manglen på hænder i sundhedsvæsenet, der kan igangsættes umiddelbart (…) Vi vil derfor opfordre til, at et nyt flertal umiddelbart efter valget opstarter forhandlinger om fastholdelse og rekruttering af sundhedspersonale med udgangspunkt i udspillet fra DSR og SLS (…).”
Peder Hvelplund, sundhedsordfører, Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

”Det er et gennemarbejdet forslag, som jeg er enig i (…) Der skal ikke spares på uddannelserne (…) Socialdemokratiet vil også gerne være med til at trække flere sygeplejersker tilbage til faget ved at fokusere på løn, arbejdsmiljø, arbejdsvilkår og kompetenceudvikling.”
Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører, Socialdemokratiet, til Ritzaus Bureau.

”DSR’s oplæg vidner om en seriøsitet og anerkendelse af kompleksiteten af at sikre flere sygeplejersker her og nu. Det er et seriøst udspil.”
Ellen Trane Nørby, sundhedsminister fra Venstre, i Altinget

”Yes! Megagodt og gennemtænkt udspil fra de sygeplejestuderende og Dansk Sygeplejeråd.”
Signe Munk, næstformand i SF.

”Sygeplejersker spiller en nøglerolle i fremtidens sundhedsvæsen. Vi deler derfor ambitionerne i nyt udspil fra Dansk Sygeplejeråd og sygeplejestuderende.”
Danske Regioner på Twitter.

”Stærkt udspil fra Dansk Sygeplejeråd og sygeplejestuderende om flere sygeplejersker. Praktikken og sammenhængen mellem teori og praktik i uddannelsen skal styrkes, afskaffelse af omprioriteringsbidrag + fokus på overgang fra uddannelse til arbejdsliv er centralt i indsatsen mod mangel på sygeplejersker.”
Danske Professionshøjskoler på Twitter.

”Jeg synes, det er godt, at Dansk Sygeplejeråd og SLS selv er kommet med konkrete forslag til, hvordan vi får flere ind i sygeplejefaget her og nu. For det er dem, der har fingeren på pulsen. Så det er noget, jeg mener, vi skal tage til os.”
Liselott Blixt, sundhedsordfører, Dansk Folkeparti, til Ritzaus Bureau

Læs også:  Nyt udspil kræver flere sygeplejersker NU