Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Hver en time tæller

Hvis Danmark i fremtiden skal have et velfærdssamfund, der hænger sammen, så har vi behov for et arbejdsmarked, hvor seniorerne kan bruge deres værdifulde kompetencer og erfaringer. Det mener formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Sygeplejersken 2020 nr. 10, s. 55

Af:

Maria Klit, journalist

”Det er utroligt vigtigt for et fremtidigt velfærdssamfund, at arbejdsgiverne tænker i nye muligheder for at fastholde deres ældste medarbejdere og viser dem, at de sætter pris på dem og er villige til at gøres deres til, at de kan blive nogle flere år på arbejdsmarkedet.”

Sådan lyder det fra sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, som uddyber:

”Det kan være alt fra at huske dem, når der er efteruddannelse, eller tilgodese deres behov for ændringer i måden at arbejde på, så det i højere grad passer til der, hvor de er i livet. Det kan være at yde tillæg for de kompetencer, de besidder, eller at kompensere dem, når de går ned i tid, så de ikke får forringet deres pensionsvilkår. Den gestus bør man yde seniorerne, inden de forlader arbejdsmarkedet.”

Grete Christensen mener, at arbejdsgiverne sidder med alle kort på hånden til at kunne vise deres erfarne medarbejdere, at de vil dem, at de har brug for dem – og at de faktisk slet ikke kan undvære dem:

”De har simpelthen ikke råd til at sige farvel til så mange medarbejdere for tidligt. Hver en time tæller, hvis vi overhovedet skal gøre os forhåbninger om at opnå målet om 1.000 flere sygeplejersker inden udgangen af 2021, eller at have nok sygeplejersker i vores sundhedsvæsen i det hele taget.”

Læs også: "En værdifuld ressource, der ikke må gå tabt"