Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

På mit natbord: Deres liv bliver mit

”De mange nordiske forfattere, der har beskrevet livet og tiden med de store, sociale skel, sult og fattigdom i 1800-tallet i Nordnorge og Nordsveriges smukke, men barske natur, har inspireret mig til at læse en nyere bog om den tid."

Sygeplejersken 2020 nr. 10, s. 47

Af:

Michael Holbek, journalist

Michala Eich
Michala Eich
Michaela Eich
Sygeplejerskevikar

Hvad læser du lige nu?
””At koge bjørn” af Mikael Niemi.”

Hvordan har den inspireret dig?
”De mange nordiske forfattere, der har beskrevet livet og tiden med de store, sociale skel, sult og fattigdom i 1800-tallet i Nordnorge og Nordsveriges smukke, men barske natur, har inspireret mig til at læse en nyere bog om den tid. Den beskriver på en forunderlig måde naturen i et sprog så poetisk, at jeg er i Nordsverige, sanser naturen og kender dens mennesker og dyr. Deres liv bliver mit liv for en kort stund. Den er spændende og lærerig, og jeg prøver at læse og nyde den langsomt og indprente mig detaljerne. Det er en bog om kærligheden, som aldrig dør, til et menneske, til naturen og den gudstro, der er rammen om livet.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”Tove Ditlevsens forfatterskab og især hendes ”Samlede Digte” er gode at kende og at kunne vende tilbage til for en sygeplejerske. Tove Ditlevsen beskriver livets mangfoldighed. Hun har været den patient, vi som sygeplejersker møder og plejer. Hun forsøger ikke at løse alle problemerne og kræver dem heller ikke løst, men beskriver dem, giver dem farve og lærer os at respektere hvert eneste menneske.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Kim Leines ”Profeterne i Evighedsfjorden”. Den begyndte forkert for mig. Andre bøger af Kim Leine er jeg meget optaget af, men ikke denne.”