Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Aftale om tidlig pension fremtidssikrer ikke alle

Selvom praktiktid, barsel og deltid tælles med i retten til tidlig pension, er det ikke nok til at fremtidssikre ordningen for sygeplejerskerne, konstaterer Dansk Sygeplejeråd.

Sygeplejersken 2020 nr. 12, s. 8

Af:

Lotte Dahlmann, journalist

Regeringens aftale om tidlig pension til nedslidte, som er indgået med Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti, kommer hovedsageligt sygeplejersker uddannet på den gamle uddannelse til gode.

”Det er en god aftale for de uuddannede og erhvervsuddannede grupper i samfundet, og det under vi dem gerne. Men arbejdet som sygeplejerske med skiftende vagter slider, og derfor havde vi en forventning om, at vores medlemmer også skulle dækkes ind. Det er positivt, at barsel, deltid og praktikperioderne på SU-uddannelser nu tæller med i opgørelsen af ancienniteten. Men det er desværre ikke nok til at fremtidssikre ordningen for alle de nuværende og fremtidige sygeplejersker, der har en gymnasial uddannelse. I de næste år vil vores medlemmer med den gamle uddannelse være med, men derefter falder vi ud,” siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Anni Pilgaard.

Ud fra aftalen er det ikke muligt for Dansk Sygeplejeråd at beregne, hvor mange flere sygeplejersker, der vil kunne blive omfattet af den nye aftale.