Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Læserbrev: Enig, Grete må gå

Sygeplejersken 2021 nr. 13, s. 19

Af:

Kirsten E. Thomsen, sygeplejerske

Jeg tvivler. 

Jeg tvivler ikke på, at kampen om bedre lønforhold vil fortsætte, jeg tvivler heller ikke på, at sygeplejersker får for lidt i løn, men jeg tvivler på, om den strategi, som DSR har lagt for at opnå bedre løn og vilkår, vil føre til noget.

Så ja, jeg tilslutter mig Jes Haberlandts debatindlæg i Sygeplejersken nr. 11/2021. Vores nuværende formand må gå. Der må nye kræfter og ny strategi til. 

Vi står sammen i kampen om bedre løn, og manglen på sygeplejersker taler sit eget sprog, men det betyder ikke, at vores fagforening ikke har fejlet – de anbefalede et ja, fik et nej og tog derefter ansvar for at kaste sygeplejerskerne ud i en strejke midt under en coronakrise.

Allerede der kunne vores formand have sagt: Det kan jeg ikke tage ansvar for. Men hun tog ansvaret og må have troet på, at det kunne lykkes at opnå et resultat – et hvilket som helst resultat.

Det lykkedes ikke, tværtimod kan man frygte, at sygeplejerskerne har tabt momentum for den øgede anerkendelse, vi havde opnået i befolkningen under coronakrisen. 

Grete Kristensen skriver, at mæglingsforslaget flyttede opgøret med Tjenestemandsreformen ind på Christiansborg, hvor problemet opstod i 1969. Forhåbentlig tager det ikke endnu 52 år, inden de får gjort noget ved det derinde.

Kirsten E. Thomsen er sygeplejerske