Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Observation: Ballon-opråb: vi mangler kolleger

”Det er ikke længere populært at være sygeplejerske. Det bliver stille og roligt værre og værre. Og sygeplejersker kan altså også knække.”

Sygeplejersken 2021 nr. 13, s. 44-45

Af:

Bax Lindhardt, fotojournalist

Ballon3

Signe Bjørn Olsen planter endnu en hvid ballon i det våde græs i Fælledparken, mens blæsten tager to andre og sender dem op mod de sorte skyer, der hænger over Rigshospitalet. 

”Det er meget symbolsk for den situation, vi står i, at hver gang vi ansætter en ny sygeplejerske, så smutter der to andre,” siger hun og smiler. 

Signe Bjørn Olsen, 35 år, arbejder på Rigshospitalet som anæstesisygeplejerske og er en af arrangørerne bag dagens event.

1.790 balloner – der danner ordene TAG ANSVAR! – skal denne lørdag fortælle forbipasserende, og dem der kigger ud ad Rigshospitalets vinduer, at Region Hovedstadens rekruttering af 1.790 sygeplejersker var forgæves.

Det svarer til, at 63 pct. af stillingerne ikke blev besat af arbejdskraft med de ønskede kvalifikationer.

”Det er ikke længere populært at være sygeplejerske. Det bliver stille og roligt værre og værre. Og sygeplejersker kan altså også knække,” siger Signe Bjørn Olsen.

De røde balloner, der former det store udråbstegn, er på plads, og en af de andre medarrangører råber, at de 75 fremmødte skal fjerne cykler og affald, så den medbragte drone kan filme det hele fra oven, inden efterårsstormen for alvor sætter ind og fjerner det vigtige budskab.

10 minutter efter er alt pakket væk, og Signe Bjørn Olsen gør status: 

”Det var hektisk og en kamp mod vejrguderne. Vinden bortførte mange af vores balloner, så det er godt, at de var bionedbrydelige.”

”Men det har også været helt vildt tilfredsstillende, og der kommer helt sikkert flere aktioner fra min side – vi sygeplejersker skal kunne være sure udadtil, men have det sjovt sammen – og det havde vi i dag.”