Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

På mit natbord: En god leder motiverer

"Skal man lykkes som leder, må man i min optik være et ordentligt menneske"

Sygeplejersken 2022 nr. 11, s. 49

Af:

Michael Holbek, journalist

Inge-Lise Knøfler
Inge-Lise Knøfler
Inge-Lise Knøfler
Centerchefsygeplejerske, 
MPG, Hjertecentret, Rigshospitalet.

Hvad læser du lige nu?
”’Kunsten at blive et ordentligt menneske’ af Pia Søltoft og Tormod Tingstad. Aristoteles' dydsetik og Søren Kierkegaards eksistentielle etik danner rammen for bogen. Den viser, hvordan man ved at lade sig lede af syv dyder og styre uden om syv laster bliver et ordentligt menneske og en god leder, som motiverer andre til at stræbe efter det samme.” 

Hvordan har den inspireret dig?
”I øjeblikket er jeg meget optaget af, hvordan jeg som leder er med til at skabe en organisation, der er præget af psykologisk tryghed, med den positive indflydelse det har på arbejdsmiljø og patientsikkerhed. Skal man som leder lykkes med det opdrag, må man i min optik være et ordentligt menneske.”

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?
”’Patientologi – At være patient’, (red: Anne-Mette Graubæk). Den udfolder med udgangspunkt i fire autentiske patientfortællinger de mange aspekter, der er ved at være syg. Og den gør os kloge på, hvordan vi som sundhedsprofessionelle inddrager patienternes erfaringer med at leve med sygdom og lader det være en uundværlig og ligeværdig del af det samlede patientforløb.”

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?
”Præst og psykoterapeut Bent Falks ’At være der, hvor du er’. En lille bog om samtaleterapi, som jeg på mærkværdig vis aldrig fik læst til ende.”