Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Bedre praktik med nye lommekort

Sygeplejestuderendes Landssammenslutning har udviklet nye lommekort, som skal hjælpe til mere refleksion i praktikken.

Sygeplejersken 2022 nr. 2, s. 13

Af:

Diana Mammen, journalist

sy2-2022_akt_lommekort

Sygeplejerskerne har et stort medansvar sammen med de kliniske vejledere til at reflektere med og vejlede os sygeplejestuderende, for at hjælpe med at styrke koblingen mellem teori og praksis,” begrunder SLS-formand Charlotte Gøtstad Sørensen tilblivelsen af de nye lommekort.

Kortene er et konkret værktøj, som sygeplejersker, der går sammen med studerende, kan gøre brug af. De kan med gode råd og refleksionsspørgsmål løfte kvaliteten af de studerendes praktikforløb.

Håbet er, at de vil inspirere og vejlede sygeplejersker til at italesætte fagligheden i samspil med de sygeplejestuderende, så refleksion ikke kun sker mellem de studerende og en klinisk vejleder. 

”Særligt i disse tider, med et ekstra presset sundhedsvæsen, oplever vi sygeplejestuderende, at der kan gå lang tid imellem, at vi ser vores kliniske vejleder. Derfor er det blevet et langt større kollektivt ansvar på praktikstederne at sikre god og konstruktiv vejledning og refleksion,” siger Charlotte Gøtstad Sørensen og påpeger, at koblingen mellem teori og praksis skal fylde mere, for det er, når studerende sætter faglige argumenter på dén sygepleje de foretager, at de vokser i faget, og lige præcis det kan de nye lommekort hjælpe til. 

Bestil lommekort via denne formular | SLS, Dansk Sygeplejeråd (DSR)