Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Forskning i sygepleje bidrager til bedre sundhed

Et nyt forskningsudspil fra Dansk Sygeplejeråd 'Forskning i sygepleje – en investering for livet’ fremhæver eksempler på, at forskning i sygepleje er en god investering, både menneskeligt og økonomisk.

Sygeplejersken 2022 nr. 6, s. 10

Af:

Susanne Bloch Kjeldsen, journalist

Forskning i sygeplejeDSR’s nye forskningsudspil 'Forskning i sygepleje – en investering for livet’ anbefaler politikere og beslutningstagere at investere i forskning i sygepleje, fordi det kan gøre sundhedsvæsenet mere effektivt. Udspillet blev præsenteret på Dansk Sygeplejeråds kongres i Aarhus, og er et resultat af en kongresbeslutning i 2018, hvor det blev besluttet at sætte fokus på forskning i sygepleje i kommunerne. Der er behov for forskning i sygepleje i hele sundhedsvæsenet, men særligt i kommunerne er der brug for udvikling og prioritering af forskning. 

”Med udspillet har kongressen været med til at sætte retning for Dansk Sygeplejeråds videre arbejde med at styrke forskning i sygepleje. En investering i forskning i sygepleje vil både bidrage til bedre pleje og behandling og til højere kvalitet og mere sikkerhed for patienterne,” siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg. 

Hun fremhæver også forskningsudspillets forslag om at skabe karriereveje inden for forskning, der kan bidrage til at fastholde sygeplejersker i faget.

Læs forskningsudspillet her