Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Tillidsrepræsentanten: Nu trives jeg virkelig i mit job

Sif Grøndahl Møller-Jakobsens tillidsrepræsentant har hjulpet hende med at skabe et netværk til andre sygeplejersker og lande en ny fuldtidsstilling, hvor hun selv tilrettelægger sin arbejdstid.

Sygeplejersken 2023 nr. 10, s. 27

Af:

Laura Elisabeth Lind, Journalist

60805173

Billedtekst: Sif Grøndahl Møller-Jakobsens tillidsrepræsentant har hjulpet med at få landet hende en selvtilrettelægger-stilling. 

Foto: Michael Drost-Hansen

“Det er på grund af min tillidsrepræsentant, at jeg stadig arbejder her.”

Det er sygeplejerske Sif Grøndahl Møller-Jakobsen slet ikke i tvivl om. Før hun kom til Holmely Plejecenter i Aarup i august sidste år, var hun faktisk slet ikke sikker på, at hun skulle arbejde som sygeplejerske længere.

For efter et længere forløb, hvor hun havde haft stress og depression og stoppede på den kræftafdeling, hvor hun arbejdede, fik hun job i en lille garnforretning. Hun meldte sig ud af Dansk Sygeplejeråd og fik dagene til at gå med garnnøgler, strikkepinde og betjening af kunder. 

Men hun savnede faget og søgte job på plejecentret, hvor hun i dag er eneste sygeplejerske på posten for 42 beboere.

“Min TR Reila Frost har været min støtte, siden jeg startede. Hun fortalte fra første dag om alle mulighederne ved at være med i DSR, og hun var meget synlig og nærværende. Så jeg meldte mig ind igen. Og det er jeg virkelig glad for. Selvom vi ikke arbejder på samme matrikel, så er hun tilgængelig og gør virkelig noget for at lære mig og de andre sygeplejersker her i Assens Kommune at kende og fortælle, hvordan hun kan hjælpe os.”

På plejecentret kunne Sif Grøndahl Møller-Jakobsen mærke, at hun trivedes bedre og bedre, som tiden gik.

Hendes nye tillidsrepræsentant hjalp med at skabe et netværk til de andre sygeplejersker i kommunen, og hun var en god sparringspartner, når Sif f.eks. havde brug for at få sorteret i den brede vifte af faglige problemstillinger på jobbet – hvad var hendes ansvar, og hvad kunne hun overlade til de andre faggrupper?

“Det var virkelig rart med den synlighed, hun viste. Og det har hjulpet mig meget, at hun sørger for, at vi ind imellem mødes med de andre sygeplejersker. Så føler man sig ikke så alene.”

Bestemmer selv over arbejdstid
Selvom det hele gik fremad, kom der bump på vejen. Hun blev først ansat på 32 timer, men der var for meget arbejde til, at hun kunne nå det, hun skulle. Det endte med, at Reila Frost fik forhandlet en ny fuldtids-kontrakt. Til gengæld kan Sif Grøndahl Møller-Jakobsen nu selv tilrettelægge sin arbejdstid.

“Hvis jeg har overtid en dag, kan jeg selv bestemme, at jeg kommer færre timer en anden dag. Jeg har to små børn, og hvis de lige skal til lægen en morgen, så kommer jeg bare lidt senere og arbejder længere. Det passer mig rigtig godt med den fleksibilitet,” siger hun og tilføjer:

“Jeg har det rigtig godt nu. For jeg har tid til mine arbejdsopgaver – og så får jeg selvfølgelig en højere løn, og det er også dejligt. Det er helt klart Reilas fortjeneste. Nu trives jeg virkelig i mit job.”

Vil du som tillidsvalgt eller medlem fortælle om den forskel, tillidsvalgte gør, så skriv til redaktionen@dsr.dk

Hvad har du lært af forløbet?

“En tillidsrepræsentant kan i den grad bruges, hvis man rækker ud, lader dem hjælpe og er åben og ærlig. Man er nødt til gå ind i det og fortælle åbent, hvad der er ens problemer. Og ikke først, når det hele er gået galt.”