Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

App til introforløb hjælper nyansatte

Sygeplejersken 2023 nr. 5, s. 11

Af:

Maria Klit, journalist

sy5-2023_akt_maria-lillestrand-soerensen

Et digitaliseret introforløb på en app hjælper nyansatte sygeplejersker til at lande trygt i deres nye job på Aarhus Universitetshospitals intensivafdeling.

”Det er ligesom en struktureret tidslinje over alt, hvad der rører sig på afdelingen, og alt det, vi ellers skal gå og huske på. Det er virkelig rart, at man hele tiden kan holde sig orienteret midt i alt det nye,” fortæller 24-årige Maria Lillesand Sørensen.

Hun har brugt appen Emento Guide, siden hun blev ansat som sygeplejerske på Intensiv Øst 1 i februar måned. Det har både gjort jobstarten lettere og givet en tryg indkøring i arbejdslivet, for hun er lige blevet færdiguddannet i januar.

Emento-appen er længe blevet anvendt til patientforløb på Aarhus Universitetshospital, men det er nyt, at den også anvendes til medarbejderne.

Den giver de nyansatte et samlet overblik over deres 1-årige introforløb. Her kan de bl.a. finde en tidslinje over vejledning og undervisning, videohilsner fra de onboarding-ansvarlige og sågar en videotour af hele afdelingen. 

”Den samler information om alt det, man ellers selv skal finde ud af undervejs i et introforløb,” fortæller Kathrine Kaasing Jacobsen, der som afdelingens uddannelsesansvarlige sygeplejerske var med til at implementere appen sidste år. 

Ingen bliver hægtet af

I appen kan de nyansatte også tilgå særskilt information om det afsnit, de bliver ansat på. Alt fra kontaktinformation på vigtige ressourcepersoner til info om sociale arrangementer. 

Den hjælper også det sociale sammenhold på vej, fortæller Maria Lillesand Sørensen. I appen kan man f.eks. tilmelde sig festudvalget, en løbeklub og andre sociale aktiviteter for personalet.

Førhen blev de nyansatte let forvirrede, når de skulle orientere sig mange forskellige steder. Det betød, at nogle helt mistede overblikket. Derfor er det en klar fordel, at appen kan tilgås fra de nyansattes egne telefoner, fortæller Kathrine Kaasing Jacobsen:

”Det harmonerer godt med især yngre sygeplejersker, der er meget digitalt orienterede. Den sørger for, at ingen føler sig hægtet af. Det, ved vi, kan have stor betydning for, hvor godt man falder til et nyt sted, så det er en vigtig prioritet.”