Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Nynne får 24.000 kr. ekstra om året

Som nyuddannet sygeplejerske fik Nynne Christensen med sparring fra sin FTR forhandlet 24.000 kr. hjem i personlige tillæg, da hun blev ansat i sit første job.

Sygeplejersken 2023 nr. 5, s. 37

Af:

Christina Sommer, journalist

sy5-2023_tr_nynne-christensen_0

Hun skulle lige prøve jobbet af. Nynne Christensen havde derfor haft studiejob på det intermediære afsnit på Bispebjerg Hospital siden august. 

”Kunne jeg lide det, kunne jeg jo prøve at søge, når jeg blev færdig,” siger hun.

Det blev hun i januar i år, og hun og afsnittet var skabt for hinanden. Tilbuddet om fastansættelse kom, Nynne Christensen ville gerne, men hvad med lønnen? 

Venner og familie opfordrede hende til at bede om en forhandling, og hun huskede også et oplæg fra Dansk Sygeplejeråd under studiet, hvor budskabet netop var: ”Sig først ja til et nyt job efter lønforhandling”. 

Nynne Christensen er med egne ord ”vild med sin leder”. Det var svært at bede om en forhandling, men hun gjorde det. Lederen sendte et oplæg, og så gik Nynne Christensen i gang. Hun fik styr på sit budget og kontaktede Mikael Møller Christesen, fællestillidsrepræsentant på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. 

”Jeg var helt i chok over, hvor lav startlønnen er. Vikarjobs kunne bedre betale sig, men det ville jeg ikke. Jeg elsker det her sted og speciale.”

Hvad har du lært af forløbet?

”Jeg blev overrasket over, hvor hurtigt og nemt det var – at mine argumenter blev hørt og imødekommet. Min leder var samarbejdsvillig og ville gerne nå i mål sammen med mig. Jeg har lært at stå ved mig selv, min integritet og min arbejdskvalitet.” 

Kun ros til FTR

Svaret fra FTR’en kom hurtigt:

”Han var på dupperne hele forløbet. Vi blev enige om, at jeg pga. alder og erhvervserfaring sagtens kunne bede om mere i løn, end nyuddannede sygeplejersker normalt får,” forklarer sygeplejersken, der er 43 år. 

Forhandlingen foregik på mail og i telefonopkald mellem lederen og Nynne Christensen. Hun sendte bl.a. en mail, hvor hun i punktform beskrev sine kompetencer i forhold til jobbet. Hun bad også FTR’en om bud på, hvor meget hun kunne kræve. Prøv med 24.000 kr. ekstra i tillæg om året, lød svaret.

”Jeg lagde ud med 30.000. Hendes modspil var 12.000.”

Det afviste Nynne Christensen. Kort tid efter ringede lederen igen og tilbød 24.000 kr. fordelt på to tillæg à 12.000.  

”Det blev så tydeligt, at det er et psykologisk spil. Hun gik fra 12.000 til 24.000 inden for få timer.”

Nynne Christensen har kun ros til sin FTR.

”Jeg føler, at jeg har haft en stor bjørn, der har passet på mig. Han har også sørget for, at det ene tillæg er pensionsgivende, uden jeg vidste det.” 

Vil du som tillidsvalgt eller medlem fortælle om den forskel, tillidsvalgte gør, så skriv til redaktionen@dsr.dk