Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Nyt 'Sygeplejersken' - endnu tættere på

Sygeplejersken 2023 nr. 5, s. 10

Af:

Morten Jakobsen, chefredaktør

sy5-2023_akt_nytblad

Kære læser.

Du sidder nu med den første udgave af et helt nyt Sygeplejersken i hånden. 

Det nye Sygeplejersken er resultatet af en lang proces, hvor vi bl.a. har talt med jer læsere om, hvad I forventer af jeres medlemsblad. 

Noget af det nye er, at vi bringer sygeplejeforskningen og den faglige udvikling endnu mere frem i bladet. Du vil hver gang kunne læse om ny forskning i formatet ’Forskeren fortæller’. I dette nummer kan du f.eks. læse, at forskere er kommet frem til, at enestuer er en udfordring for sygeplejerskernes arbejdsmiljø. 

Vi går også tæt på forskning, som bliver omsat til klinisk praksis i formatet ’Forskning får liv’. Vi lægger ud på OUH, hvor et forskningsprojekt med et peer-mentorforløb på Indvandrermedicinsk Klinik har så gode resultater, at det nu er blevet til en fast ordning. 

Sundhedsvæsnet bliver selvfølgelig påvirket af de store tendenser i samfundet. Det vil vi løbende behandle i formatet ’Sundhedsvæsentligt’. Denne gang med fokus på den store dagsorden om presset fra det stigende antal ældre, og hvilken rolle sygeplejerskerne spiller i at løse den udfordring.  

I formatet ’Tillidsrepræsentanten’ sætter vi fokus på, hvilken hjælp og støtte du som medlem af DSR kan få fra din TR. Første eksempel er en ung sygeplejerske fra Bispebjerg, der oplevede at have ”en stor bjørn” til at passe på sig under lønforhandlingerne – som førte til tillæg på ekstra 24.000 kr. om året.

Mange sygeplejersker finder på små smarte løsninger, som er værd at give videre. Det gør vi i formatet ’Fra SPL til SPL’. I dette nummer er det historien om den simple, men effektfulde idé at have et skab med genbrugstøj, som man kan give til f.eks. socialt udsatte patienter, så de ikke bliver udskrevet i sygehustøj eller en enkelt sko. Kom gerne med dine ideer, som vi kan bringe videre.

Vi har strammet designet, så bladet bliver mere roligt og ensartet og dermed forhåbentlig også giver en bedre læseoplevelse. Samtidig vil du finde artikler med QR-kode, som du kan scanne med din mobiltelefon for at læse mere i det digitale univers.

Vi på redaktionen håber, at du vil blive glad for det nye og stadig holde af det, som er bevaret. 

Venlig hilsen
Morten Jakobsen, chefredaktør