Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Læserbrev: Sundhed for de ansatte

"Hvis vi gerne vil skabe attraktive arbejdspladser, så lad os se, om vi kan skrue på de positive kvaliteter, en sygeplejerske bidrager med til et samfund."

Sygeplejersken 2023 nr. 6, s. 19

Af:

Anna Stentebjerg, sygeplejerske

sy6-2023_debat

Hvordan sikrer vi sundhed for de mennesker, vi ansætter? Og hvordan får vi skabt nogle arbejdsgange, som er sundhedsfremmende? 

Her er det dejligt, at vi med vores store viden om sundhed og sygdom kan præge vores fag positivt. 

At have sygeplejersker ansat bidrager til befolkningens samlede sundhed. Ligeledes bidrager sygepleje til hospitalets samlede sundhedskompetence. Hvordan skaber vi i fællesskab en attraktiv arbejdsplads? 

Når vi rekrutterer, så lad os spille bolden hen på uddannelse. Hvis vi gerne vil skabe attraktive arbejdspladser, så lad os se, om vi kan skrue på de positive kvaliteter, en sygeplejerske bidrager med til et samfund.

Vi uddanner dygtige sygeplejersker i Danmark. Fælles for dem er, at de også skal sikres gode rammer, fordi vi tror på, at det er vigtigt at investere i sygepleje for et velfærdssamfund som det danske. 

På Amager og Hvidovre Hospital har man sat gang i noget spændende.

De arbejder aktivt med tilknytning af personale. De har sammensat et advisory board, hvor de har fokus på rekruttering. Det er et advisory board, som repræsenterer et tværprofessionelt skabt hold, og de formår at skabe stor diversitet i alder og køn.

Jeg synes, det er spændende at følge den udvikling, når vi ønsker at skabe en positiv forandring i et samfund.

Jeg ved, at det også kan inspirere andre store offentlige institutioner i Danmark. Jeg glæder mig, som sygeplejerske, over at blive inspireret af andre sygeplejersker.

Anna Stentebjerg er sygeplejerske og stud. MSc Public Health, SDU.