Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Resultater for den enkelte - til gavn for alle

"I 2022 skaffede DSR f.eks. ekstra mange penge til medlemmer, der er kommet i klemme ift. løn og arbejdsforhold på jobbet."

Sygeplejersken 2023 nr. 6, s. 5

Af:

Harun Demirtas, næstformand

sy6-2023_leder-harun_oploeft

Som medlem af Dansk Sygeplejeråd (DSR) ved man godt, at det er muligt at få gode råd og vejledning, hvis man f.eks. står over for et jobskifte, ønsker at forhandle et tillæg eller har brug for et løntjek.

Alle ved også, at det er muligt at få juridisk og kyndig hjælp, hvis man pludselig oplever at stå midt i en arbejdsmæssig krise og har brug for rådgivning. Det er jo derfor, at vi er med i en fagforening som DSR.

Men alle oplever måske ikke, at vi i DSR hele tiden skaber gode resultater for det enkelte medlem, der oplever at stå i en arbejdsmæssig krise. Og at disse resultater efterfølgende kommer alle medlemmer til gode. 

I DSR arbejder vi dagligt for og sammen med medlemmer, som må sygemelde sig grundet en arbejdsskade. Medlemmer, der oplever at være anklaget i en disciplinærsag, eller som fejlagtigt hjemsendes grundet mistanke om misbrug af adgang til en patientjournal. 

I 2022 skaffede DSR f.eks. ekstra mange penge til medlemmer, der er kommet i klemme ift. løn og arbejdsforhold på jobbet. I alt blev det til 6 mio. kr. til medlemmerne. Dertil kommer bl.a erstatninger til medlemmer, hvor DSR har hjulpet med en arbejdsskadesag.

Både i den enkelte kreds, i Lederforeningen, i Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) og i DSR centralt sidder kyndige jurister og konsulenter klar til at hjælpe. Ofte starter og slutter hjælpen dog med en god snak med sin TR eller AMiR. 

Som fagforening er vores styrke både fællesskabet og vores mulighed for at tale med én samlet stemme, men også i fællesskab at sikre, at der tages hånd om den enkeltes udfordringer, og opnå så gode resultater for den enkelte som muligt, når f.eks. arbejdslivet slår et sving eller går helt i hårdknude.