”Jeg elsker kombinationen af det kliniske arbejde i form af stomipleje og så den mere terapeutiske del – at få spurgt patienterne ind til livet med stomi og ikke mindst at hjælpe dem til at acceptere og mestre stomien."
Hvor langt må samfundet gå, når det bruger adfærdsregulerende teknikker og nudger raske borgere til sundhedsfremmende livsstil? Det spørgsmål er under behandling i Det Etiske Råd.
Gennem snart 40 år på samme operationsafdeling har Mette Falk Andersen arbejdet for at højne og systematisere operationssygeplejerskers uddannelse og kompetenceudvikling.
Vandrestøvler, rygsæk, kuffert eller køjesæk? Her er forslag til bøger, der kan nydes til vands, til lands og i luften og indeholder et stænk af faglighed uden dog at handle om hverken akkreditering eller vitale tegn. Samlet set er der morskab, uhygge, provinssladder, demens og bryllupper i vente.
"PRO-data rummer et kæmpepotentiale for at skabe sammenhængende forløb med fokus på patientens livskvalitet og funktionsniveau, fordi de bygger på patientens oplevelse på tværs af sundhedsvæsenet," siger direktør i Danske Patienter, Morten Freil. Han får det sidste ord i stafetdebatten om det nære sundhedsvæsen.
Da sundhedsplejerske Dorte Bang oplever sin mor dø en uværdig og smertefuld død på et plejehjem, skriver hun et læserbrev i Kristeligt Dagblad. Læserbrevet skal gøre opmærksom på, at beboerne svigtes, når der mangler kvalificeret personale.
ULIGHED I SUNDHED. De seneste måneder har en række tv-programmer vist, at uligheden vokser i danskernes sundhed. Men sygeplejeforskning viser, at »svage« patienter bliver stærke, når patient og professionel sammen tager afsæt i patientens ønsker til sit liv. Her spiller sygeplejersker en nøglerolle.
De motionerer med psykisk syge. De tager med hos lægen. De banker på døren hos de ensomme ældre eller kører ud til familier, som har svært ved børneudfordringen. Mød fem sygeplejersker, der hjælper udsatte borgere på forskellig måde fem forskellige steder i landet.
Flere projekter mellem Geriatrisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Kommune har halveret antallet af genindlæggelser for den gruppe patienter, der fik tidligt besøg af et tværsektorielt team.
Ansatte i sundhedsvæsenet skal i 2017 levere hurtigere udredning, mere behandling og mere sundhed for næsten de samme penge. Det kan betyde fyringer, navnlig i Region Hovedstaden. Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, kalder udviklingen ”utryg”.