Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Proud to be a nurse: Hør stolte sygeplejersker fortælle om deres fag

I 2024 fylder Dansk Sygeplejeråd 125, og det markerer vi her på Sygeplejersken med podcasten "Proud to be a nurse", hvor vi koger 125 år ned til 125 minutter. Fem sygeplejersker med fem forskellige specialer fortæller over fem episoder om kærligheden til og stoltheden over deres fag, sygeplejen.

Publiceret: 

2. juli 2024

Senest opdateret: 

15. juli 2024

Af:

Christina Sommer

cso@dsr.dk
I podcastserien 'Proud to be a nurse' møder du fem forskellige sygeplejersker.

Lyt til "Proud to be a nurse" lige her:

I år fylder Dansk Sygeplejeråd 125 år, og det fejrer vi her på Sygeplejersken med en podcast, vi har valgt at kalde "Proud to be a nurse".

I løbet af fem episoder kommer du til at møde fem vidt forskellige sygeplejersker, der arbejder med hver deres speciale.

De brænder alle for deres fag og er stolte af at være sygeplejersker og den forskel, de gør for patienterne og deres pårørende.

I første episode kan du høre Malene Rossil fortælle om, hvordan en tilfældig samtale på en havn på Bornholm sendte hende tilbage til sygeplejefaget igen efter 17 år som selvstændig.

Du kommer også til at møde Astrid Opstrup, som har været udsendt som sygeplejerske for Læger Uden grænser 13 gange – bl.a. fire gange til Yemen, hvor hun med andre udsendte og lokale har været med til at etablere en fødegang og en neonatal-afdeling.

I et andet afsnit fortæller Birgitte Tingskov Andersen fra Esbjerg om, hvordan hun med sin master i sexologi er klar til at tage de svære og ofte tabubelagte samtaler om sex og samliv med de urologiske patienter og deres pårørende.

Du kan desuden høre forfatter og debattør Sanne Gottlieb sætte ord på, hvordan et tidligt møde med overgangsalderen førte til, at hun som 56-årig netop er blevet nyuddannet sygeplejerske - og hvordan faget har ændret hende som menneske. Og du kan også blive klogere på, hvordan Simone Engelbredt fra Aarhus arbejder som kosmetisk sygeplejerske.

Vi udgiver en podcast om ugen og håber, du vil lytte med.

Du finder podcasten ved at søge på "Sygeplejersken" i din foretrukne podcast-app: Spotify, Apple Podcast, Podbean, Podimo eller hvor du normalt lytter til podcasts.