Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Nyhed

Årets praktikpris blev uddelt på Ærø

Der trillede en tåre eller to og konfettikanonen spredte et synligt bevis på den glæde og stolthed det giver at blive kåret som et praktiksted, der er noget helt særligt. ”Jeg kunne ikke have drømt om en bedre klinisk vejleder eller praktiksted,” skriver den studerende i sin indstilling. Den kommunale sygepleje i Ærø kommune gør noget helt særligt for de sygeplejestuderende.

Publiceret: 

23. januar 2024

Senest opdateret: 

23. januar 2024

Af:

Stig Vognæs

svo@dsr.dk
62535679

Hvert år siden 2012 har Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) hyldet de praktiksteder, der gør en særlig indsats for at give god klinisk vejledning, skabe et godt studie- og læringsmiljø og som har fokus på uddannelse og gode læringsmuligheder.

Praktikprisen gives til ét praktiksted i hver af landets fem regioner. I Syddanmark gik Praktikprisen 2023 til Ærø Kommune som påskønnelse for deres store indsats for de studerende.

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark var repræsenteret ved faglig konsulent Ulrikke Krab Henningsen, da personalet og vejlederen blev overrasket på en helt (u)almindelig mandag. Ulrikke fortæller:

Flag og kage

”Forperson for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) Trine Løvenskjold Nielsen og jeg tog til Ærø på en blæsende mandag formiddag. Med sig havde Trine ’De studerendes praktikpris’, samt en flot buket blomster, chokolade og en masse god energi.

Vi mødtes med Sofie, som er den studerende, der havde indstillet Den Kommunale Sygepleje i Ærø Kommune til praktikprisen. Sofie var blevet færdig som sygeplejerske i torsdags. Stor var glæden, da hun sammen med Trine fra SLS, sygeplejens leder Charlotte Skov og Ældre- og sundhedschefen trådte ind i personalestuen. Der var flag på bordet, og lederen havde kage med i dagens anledning.

Den studerendes kliniske vejleder brast i tårer, og blev meget rørt og glad over at prisen tilfaldt netop dem. Hun pointerede, at det var hele sygeplejegruppen der i fællesskab skabte de gode betingelser. Der var hurraråb, konfettikanoner, og glæde.  ”Forbundne, Forpligtet, For Ærø” de var hurtige til at sætte begivenheden i et større historisk perspektiv.

Glæde og stolthed

Trine holdt en rigtig fin tale, hvor begrundelsen for indstillingen blev læst op

Sjældent har jeg været med til at overraske andre, og se så stor glæde og stolthed som piblede frem alle steder.

Efter overrækkelsen af prisen var der kaffe og en snak, med fokus på hvad det betyder for en lille arbejdsplads på Ærø, at få opmærksomhed. Aktuelt er der 17 sygeplejersker ansat, og man vil gerne blive ved med at kunne tiltrække dygtige sygeplejersker.

Et stort og værdifuldt arbejde

Snakken faldt også på nyheden om revidering af sygeplejerskeuddannelsen, sundheds- og ældrechefen og lederen af den kommunale sygepleje var inviteret ind i en baggrundsgruppe. Trine havde en god snak med dem om emnet.

SLS gør et kæmpestort og værdifuldt arbejde. Prisen for bedste praktikplads er med til at skabe et positivt billede at vilkårene for de studerende og sygeplejen generelt.”

62532289
De kan noget særligt på Ærø
Læs Sofies indstilling og SLS’s begrundelse for at tildele praktikprisen til den kommunale sygepleje i Ærø Kommune her.
  • 62532287
  • 62532290
  • 62532292
  • 62532288
0
 / 4