Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Kom godt videre fra større fyringsrunder

Hvis en afskedigelse rammer dig eller en kollega, er det vigtigt at være bevidst om, hvordan du kan komme videre på en god måde. Læs bl.a. om, hvordan du kan bruge dit netværk, dine kolleger og din TR, og bliv klogere på, hvordan du kan søge midler fra Tryghedspuljen.

Særligt for afskedigelser i større omfang

Når en arbejdsgiver planlægger at foretage afskedigelser af større omfang, skal arbejdsgiveren i samarbejde med MED-udvalget fastlægge, hvilke kriterier der skal lægges til grund for, hvilke medarbejdere der skal afskediges. Disse kriterier skal være saglige, fx virksomhedens behov for kvalifikationer i fremtiden.

Afskedigelser på grund af arbejdsgiverforhold, fx besparelser, er en saglig grund til at afskedige, og derfor er det begrænset, hvilke muligheder din TR/kreds har for at forhindre dem.

Gode råd ved fyringsrunder

Fyringsrunder er ubehagelige, de skaber usikkerhed, og frygten rammer både de afskedigede medarbejdere og de tilbageværende kolleger. Her får du 11 gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

Få nedsat dit kontingent
Hvis du bliver opsagt, og ikke finder nyt job, efter din opsigelsesperiode er udløbet, har du mulighed for at få nedsat dit DSR-kontingent. Husk altid at holde os orienteret om ændringer i dit arbejdsliv, så er du sikker på at betale det rigtige medlemskontingent.