Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejerske med egen virksomhed

Overvejer du at blive selvstændig sygeplejerske med egen virksomhed, har du adgang til medlemstilbud og juridisk bistand i forbindelse med patientklager. På denne side har vi samlet gode råd og tilbud.

At blive selvstændig

Hvis du vil være selvstændig, skal du være klar til at sige farvel til livet som lønmodtager med fast indkomst hver måned til fordel for en hverdag, hvor du selv skal skaffe dine kunder, sælge ydelser og stå for regnskab. Du skal være parat til, at din økonomi kan blive svingende, og at det kan tage tid at etablere sig.

Du kan starte i det små med et bierhverv ved siden af en deltidsansættelse, eller du kan gå 100 procent i gang med din selvstændige virksomhed.

På denne side har vi samlet gode råd og tilbud til dig, som overvejer at blive selvstændig eller allerede er selvstændig.

Rådgivning for iværksættere

Du kan få god generel rådgivning om opstart af selvstændig virksomhed hos din kommune, da mange kommuner har en rådgivning for iværksættere. Tjek kommunens hjemmeside.

Kontakt evt. en revisor

Hvis du forventer, at din virksomhed vil være et bierhverv med en omsætning under 50.000 kr. inden for en 12 måneders periode, kan du kontakte en revisor for at få hjælp til at komme godt i gang med fakturering, moms, regnskab m.v. Du kan bevare dine lønmodtagerrettigheder i øvrigt.

Gode råd, hvis du vil starte egen virksomhed

Særlige forhold

Her har vi beskrevet de forhold, du skal vide og tage stilling til, inden du begynder som selvstændig med egen virksomhed. Du kan også se, hvordan du kan få bistand hos DSR.