Hvordan kan vi gøre det bedre?

Det har altid ligget til Trine Frederiksen at komme med idéer til at gøre ting anderledes.
Som operationssygeplejerske på Gentofte Hospital med stor interesse for hygiejne blev Trine Frederiksen i slutningen af 00’erne hyret ind til at stå for opbygningen af en ny sterilcentral på hospitalet.
Foto: Nikolai Linares

Det har altid ligget til Trine Frederiksen at komme med idéer til at gøre ting anderledes. Bedre. Smartere. For at forbedre arbejdsmiljøet og arbejdsgangene.

Det begyndte med vagtskemaer og arbejdsrutiner i de første år som sygeplejerske, hvor der ikke skulle meget til, før hun råbte højt om sine nye idéer eller gik ind i udviklingsgrupper på arbejdet.

Som operationssygeplejerske på Gentofte Hospital med stor interesse for hygiejne blev hun i slutningen af 00’erne hyret ind til at stå for opbygningen af en ny sterilcentral på hospitalet. Efter den "gammeldags metode". Men hendes chef havde ambitioner om at automatisere nogle af arbejdsgangene, der kunne spare de ansatte for en masse løft. Det fik for alvor den innovative sygeplejerske frem i Trine Frederiksen.

"Først var jeg ret skeptisk og tænkte, at det ikke kunne lade sig gøre. Men så fik vi tilskud til at arbejde videre med idéen og begyndte at holde møder med Teknologisk Institut. Og så blev jeg bidt af det," fortæller Trine Frederiksen og fortsætter:

"Jeg kom ind i det kreative miljø med en masse andre mennesker og blev hooked på at få skøre idéer. Og der er altid 500 flere idéer, end der bliver brugt."

Hun endte med at stå i spidsen for udviklingen af den første halvautomatiserede sterilcentral på Gentofte Hospital. Samtidig tog hun en specialuddannelse til hygiejnesygeplejerske og senere en projektlederuddannelse, og hun har efterfølgende drevet flere mindre innovationsprojekter frem som hygiejnesygeplejerske på Rigshospitalet.

Med rygsækken fyldt med hygiejne, projektledelse, teknik og robotter blev Trine Frederiksen hevet ind i arbejdet med en kæmpestor højautomatiseret sterilcentral for alle Region Hovedstadens hospitaler, som hun siden 2014 har stået i spidsen for at udvikle.

TEMA: INNOVATION

Når Sygeplejersker handler på ideerne

Snart står den klar. Verdens første højautomatiserede sterilcentral, der skal sikre de reneste operationsinstrumenter til alle Region Hovedstadens hospitaler. Den møder interesse fra lande kloden rundt, og hjernen bag udviklingen af det unikke og komplicerede projekt er hygiejnesygeplejerske Trine Frederiksen. Hun er blot en af mange sygeplejersker, der har kastet sig ud i innovationsverdenen og udvikler og opfinder nye smarte løsninger til gavn for arbejdsmiljø og kvalitet. Det har sygeplejerskerne Marie Lommer Bagger og Louise Bangsgaard også. De har udviklet et intelligent toilet, som kan registrere patienternes væskeregnskab.

 

Emneord: 
Hygiejne
Teknologi