Sygehuset giver borgerne tryghed

Beboerne på Lolland og Falster værner om det sidste sygehus i området. Bl.a. ved at skrive læserbreve om gode oplevelser i den lokale avis

Engang var der et sygehus i Maribo. Og i Nakskov. Og i Nykøbing Falster. I dag er der kun Nykøbing F. Sygehus tilbage til at betjene de 150.000 borgere på Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland. De to andre er lukket. Senest Nakskov Sygehus i 2011.

”Man har oplevet, hvordan sygehuse er blevet lukket, og det sidder dybt i folk. For man vil gerne have sygehuset tæt på, så man slipper for at køre langt. Det giver en form for tryghed,” fortæller David Arnholm, der er nyhedsredaktør på Lolland-Falster Folketidende.

Desuden er sygehuset en kæmpe arbejdsplads for området med sine 1.300 medarbejdere.

”Det betyder, at man værner om Nykøbing Falster Sygehus, og det er vigtigt, at der bliver investeret i det, og at det udvikler sig,” siger han.

Det er til trods for sygehusets dårlige sager: Sygeplejerskesagen. Mave-Tarmkirurgisk Afdeling, som blev lukket efter en sag om fejlbehandling. Påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed for dårlig medicinhåndtering.

Senest har regionen været igennem en stor sparerunde, hvilket også har ramt sygehuset i Nykøbing. Men der er stadig glade og tilfredse patienter.

”Vi får ofte læserbreve fra patienter, der har været indlagt. Som bare lige skriver tusind tak, hvor var det dejligt. Hvor var det nogle søde sygeplejersker, og at alt var fint og godt,” fortæller David Arnholm og tilføjer:

”Der er selvfølgelig delte meninger, men der er virkelig en god opbakning til sygehuset i lokalområdet.”

Bedre end sit rygte

Her hilser folk på hinanden