Sygeplejersken
Et lille afsnit med høj faglighed
28-årige Anne Sophie Hjort Mortensen er glad for at være på Sengeafsnit for Nyfødte på Regionshospitalet Randers. Det er trygt med en mindre personalegruppe, hvor hendes faglige liv kan blomstre.
Sygeplejersken 2022 nr. 11, s. 56-57
Af:
Laura Elisabeth Lind, journalist
- Skab forudsigelighed og indflydelse på vagtplanen
- Vær en dialogisk arbejdsplads
- Giv tid til faglig udvikling
Kilde: Oversygeplejerske Gitte Haugaard Christensen
Et godt omdømme. Det var grunden til, at Anne Sophie Hjort Mortensen sidste år søgte en stilling på neonatalafdelingen i Randers. Og så havde hun en interesse for neonatologien.
“Jeg hørte, at her var høj faglighed og en rummelighed, hvor der er plads til alle. Og så fandt jeg ud af, at personalegruppen ikke er så stor. Det fangede mig, at jeg ikke hver dag skal forholde mig til 100 kolleger. Det sociale kører bedre, når der ikke er så mange. Og så synes jeg, at det faglige har gode rammer på mindre steder. Vi kender hinandens kompetencer, og det gør mig tryg i mit arbejde.”
Anne Sophie Hjort Mortensen blev ansat i maj 2021, og hun har tænkt sig at blive her på afdelingen.
“Her er en faglighed, hvor vi nye lærer af de mere erfarne og omvendt. Man kan ikke læse sig til alt. God sygepleje handler også om håndelag. Når vi f.eks. går ammestuegang, læner vi os op ad hinandens viden, kompetencer og kliniske blik.”
Idéer tages seriøst
Afsnittet har hver måned det, de kalder ”fødegangsscenarier”, hvor personalet mødes på en tom fødestue for at øve cases fra den virkelige verden.
“Her er vi både jordemødre, læger og sygeplejersker, der sammen diskuterer, hvad man kunne have gjort bedre i den specifikke situation, og vi prøver så hele scenariet igennem. Det er bl.a. de her simulationstræninger, der gør os gode til at arbejde sammen,” siger hun og tilføjer:
“Vi arbejder tæt sammen med Kvindebarsel og fødeafsnittet og har det godt sammen på tværs af aldre og kompetencer. Hvis vi kommer til vores ledelse med nye idéer, bliver det taget seriøst og kommer nemt højere op i systemet. Det giver også én lyst til at give igen og f.eks. tage ekstra vagter.”